Új fák, bokrok

2023.04.19. 18:00

Parkosítanak, zöldülnek a terek

Ahogy az itt élők tapasztalhatták, az elmúlt napokban, hetekben újra parkosítási munkák kezdődtek meg településszerte.

Gazsó Rita

Dolgozik az önkormányzat brigádja (Beküldött kép)

Az önkormányzat saját forrásból, összesen 250 ezer forintból szerzett be japán füzet, csüngő barkát, vérszilvát, törpe korall berkenyét és berkenye fát, valamint rengeteg levendulát, amelyet az önkormányzat brigádja ültetett ki a közterületre. Az új fákból, bokrokból jutott a Dózsa György és a Várdomb utcába, a Faluház elé, számtalan levendula díszíti a gyermekorvosi rendelő udvarát, három lógó eperfa pedig a parkba is került.

A héten is folytatódik a munka, kedden a játszótér elé ültetnek majd végig levendulát – jelezte lapunknak Kirnyákné Balogh Mária. A település polgármestere elmondta, a közelmúltban visszametszett platánfák vastagabb levágott ágait szociális fának használják, a vékonyabb ágakat feldaráltatták, amelyből mulcsot készítettek, ezzel is szépítve a virágos területet. A polgármester reméli, hogy a településen élők örülnek majd a zöldülő közterületnek és vigyáznak majd a növényekre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában