Fogyasztóvédelem

2023.04.09. 07:00

Sikeres fórummal kezdődött az iparkamara új programsorozata

A Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a vármegyei kormányhivatal szimbolikusnak is tekinthető közös programot tartott a napokban. A téma a fogyasztóvédelem volt.

Vizin B.

Dr. Beréti Zsolt és dr. Horváth Kálmán, Tolna vármegye főispánja (A szerző felvétele)

Új irányvonalakra van szükség ahhoz, hogy megerősítsük és kiszélesítsük a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara működését, ezzel együtt hatékony és sokrétű támogatói legyünk a helyi gazdaság szereplőinek – nyilatkozta dr. Beréti Zsolt. A vármegyei iparkamara alelnöke, a Szolgáltató Tagozat elnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy a szervezet és a Tolna Vármegyei Kormányhivatal a napokban közös rendezvényt tartott Szekszárdon.

Ennek központi témájául a fogyasztóvédelem, azon belül is a vonatkozó jogszabályi környezet szolgált. – Az április 5-ei szakmai programot a jövőben újabbak követik terveink szerint, hiszen a kamarának egyfajta katalizátor szerepe van a vállalkozások és a hatóságok jó együttműködésének megteremtésében és fenntartásában – világított rá a fórum létrejöttét szorgalmazó alelnök. 

Dr. Beréti Zsolt hozzátette, szimbolikus volt, hogy az első ilyen jellegű rendezvényt a kormányhivatallal tartották, hiszen tavaly együttműködési megállapodást írtak alá a felek. Reményét fejezte ki, hogy a kormányhivatallal kötött megállapodást a következő időszakban újabbak követnek majd, hiszen ez is a tagság és a kamara javát szolgálja. Akárcsak azok a közös lépések, amelyek megtételére szintén nagy szükség lenne. Ezek között említette a közös energiabeszerzést, vagy éppen a vállalkozások likviditását és fejlesztéseit támogató kedvező kamatkörnyezet megteremtését. Utóbbinál fontos pillérként tekint a jelenleg is működő, kedvező feltételeket biztosító Széchenyi Kártya Programra. 

– Ebben a folyamatban mindenkire számítunk, aki – hozzánk hasonlóan – eltökélt a kamara megerősítése, céljainak és működésének frissítése mellett. Hiszem és tudom, hogy nagy erő rejlik a helyi gazdaság szereplőinek összefogásában, most minden eddiginél nagyobb szükség van erre – emelte ki dr. Beréti Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában