Verseny

2023.04.20. 16:48

Szépen szerepeltek Szolnokon vármegyénk diákjai

A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai is szép eredményeket értek el az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén.

TEOL

Kovács Ármin Nimród veszi át az 1. helyezésért járó díjat (Fotó: Szűcs Zoltán)

Többen közülük dobogós helyezettként részt vettek a nemrégiben Szolnokon megtartott országos díjátadó ünnepségen is – közölte portálunkkal Berekméryné Hargitai Éva kommunikációs előadó.

A Szolnokon megtartott országos versenyen szóban adtak számot tudásukról a fiatalok. A legjobbak oklevelet és tárgyjutalmakat is kiérdemeltek, de az sem mellékes, hogy a versenytárgyak első tíz helyezettje száz, a második tíz ötven, a harmadik tíz pedig huszonöt többletpontot kap a felsőoktatási felvételihez.

A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó intézményekből három képviseltette magát tanulóival az írásbeli és a szóbeli döntőn is: öt ismeretkörben összesen 14-en mérettek meg. Az alábbi eredmények születtek.

Fodrászati ismeretek: Erdélyi Krisztina 5. helyezett (Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium).

Vasútgépészeti ismeretek: Kovács Ármin Nimród 1., Kőnig Márton 3., Sebők Balázs 5., Németh Dávid Péter 6., Gyulasi László 7., Tőzsér Norbert Béla 8., Gerner Milán 9. helyezett, Vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek: Dausek Nándor 3., Máté Viktor 10. helyezett, Közgazdasági ismeretek: Khim Szabolcs 6. helyezett (mind Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium).

Turisztikai ismeretek: Trenka Tímea 12. helyezett, Irodai ügyviteli ismeretek: Bán Viktória 13., Izsák Evelin 17. helyezett (mind Tolna Megyei SZC Bezerédj István Technikum).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában