Paks

2023.04.13. 18:36

Új közműveknek örülhetnek az utca lakói

Elkészült a közműrendszer kiépítése a Vácika utcából nyíló Kőris közben. A beruházás részeként összesen 113 méter ivóvízvezeték, 113,5 méter szennyvízcsatorna és 108 méter hosszúságú csapadékvíz elvezető rendszer épült meg.

G. R.

(Fotó: Molnár Gyula)

A műszaki átadással egybekötött sajtótájékoztatón Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, a mintegy 30 millió forintos projekt egy közműfejlesztési pályázat keretében valósult meg fele részben önkormányzati, fele részben pedig tulajdonosi finanszírozással. 

– Nagy öröm számomra a most elkészült közműfejlesztés és az is, hogy egyre több lakóközösség veszi igénybe azt a pályázati lehetőséget, amelyet az önkormányzat biztosít már több éve éppen ilyen, teljeskörű közműfejlesztésekre a csapadékvízelvezetéstől kezdve a közvilágításig – hangsúlyozta Szabó Péter az átadáson. Mint jelezte, az önkormányzat erre minden évben elkülönít egy komolyabb összeget. Legutóbb a Kölcsey utcában, de korábban itt, a Vácika utcában is történt ehhez hasonló beruházás – emlékeztetett. 

A projekt kapcsán Leber Ferenc alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a közvilágítási hálózat is kiépült a Kőris közben. Ennek köszönhetően hat kandeláber, lámpatesttel együtt biztosítja a jövőben az utca fényét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában