Szentatya

2023.04.29. 12:20

Van olyan szekszárdi, aki már látta a pápát

A pápa embersége és közelsége – írta több fotót tartalmazó facebook bejegyzésében Janó Attiláné, szekszárdi hitoktató.

teol

Láthatták a Szentatyát

Forrás: Janó Attiláné Fb.

Pénteken délután a Szent István-bazilikában a Pécsi Egyházmegyéből mintegy negyven pap és lelkipásztori munkatárs találkozhatott az egyházfővel. A hitoktatók, zarándokok korlátozott számban vehettek részt a Szent István téri eseményen, ők kivetítőn követhetik a történéseket. 

Janó Attiláné még délelőtt hírportálunknak azt mondta, nagyon várja, hogy láthassa Ferenc pápát. – Azt gondolom, nemcsak a keresztényeknek, hanem az egész országnak különleges dolog, hogy meglátogat minket. Minden pápalátogatás, így ez is a békére irányítja a figyelmet– tette hozzá. 

Ferenc pápa szegényekkel és menekültekkel találkozik szombaton délelőtt a Rózsák téri Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, ahol a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász nyolc munkatársa és kilenc rászoruló kapott lehetőséget a Szentatyával való személyes találkozásra. A Papp László Budapest Sport­arénában Ferenc pápa délután fél ötkor a fiatalokhoz szól.

Petkó Tamás plébános és Molnár Erik káplán vezetésével szombaton tíz diák indul Szekszárdról Budapestre kísérettel. A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint Baranya és Tolna vármegye területéről több mint négyszázötven fiatal vesz részt a sportarénában a Ferenc pápával való találkozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában