Bűnmegelőzés

2023.05.18. 11:46

A konfliktus és előítéletmentes viszony megteremtése érdekében tanácskoztak

Tamásiban tartottak értekezletet a rendőrök és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetői – tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Tamásiban tartottak értekezletet a rendőrök és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetői.

Forrás: police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítéletmentes viszony megteremtése érdekében - kiemelt figyelemmel a bűnmegelőzésre, az áldozattá, bűnelkövetővé, illetve szenvedélybeteggé válás elkerülésére, és az ismeretterjesztő kommunikációra – 2011-ben intézkedési tervet dolgozott ki.

Az intézkedésben foglalt helyi feladatok értékelése, megbeszélése, illetve a formális kapcsolatfelvétel érdekében az elmúlt évek kedvező tapasztalataira alapozva 2023. május 16-án a Tamási Rendőrkapitányságon értekezletet tartott, amelyre meghívta az illetékességi területén megalakult, és jelenleg is működő Cigány Nemzetiségi Önkormányzatok vezetőit.

A megbeszélésen Dr. Kuti István r. ezredes rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető és munkatársai tájékoztatták a megjelenteket a kapitányság illetékességi területén levő bűnügyi közlekedési és közrendvédelmi helyzetéről.

A Tolna VMRFK TKKM csoport tagjai a rendőrség és a roma kisebbségi önkormányzatok közötti együttműködésről, kapcsolattartásról kiadott 22/2011. (X.21.) számú ORFK. utasításban foglalt feladatok végrehajtását értékelték. Ezt követően ismertették az idei év faladatait is, majd a romavezetők mondták el tapasztalataikat, kérdéseiket.

kép

Kiemelt figyelmet kapott a pályaorientáció, a terület droghelyzete, a közlekedési szabályok betartása, a nagy sikerű horgászverseny, valamint az év végére tervezett regionális KI-MIT-TUD is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában