Program

2023.05.13. 12:00

A kútból is bor folyt a Rotary családi napján Kölesden

Ötödik alkalommal szervezték meg május 13-án szombaton a Rotary családi napot Kölesden.

Farkas Eszter

– A szekszárdi klub immár ötödik alkalommal szervezte Kölesden a régiós családi napot, amit korábban évekig Szedresen tartottunk meg. Idén külföldről is: Erdélyből és Szerbiából, de a régiós városokból: Kaposvárról, Bajáról, Kozármislenyből, Pécsről és még Jászberényből is érkeztek vendégek - tudtuk meg Scherdán Jánostól, a szekszárdi klub elnökétől. 

Fotó: Mártonfai Dénes

A felnőtteket halászléfőző versenyre invitálták, melyet mindenki 4 kilogramm halból készített. A gyerekeket palacsintával és különböző programokkal - aszfaltrajzok készítése, darts, lovaskocsikázás, kézműves foglalkozás: gyöngyfűzés, tojásfestés - várták. 

– A felnőtteknek ezen felül Módos Ernő tartott egy sommelier-bemutatót, aminek keretében a helyi pincészetek borait, tehát kifejezetten kölesdi borokat, pálinkákat is kóstolhatnak majd. A kismegyeháza udvarán megnyitották a borkutat is, amiből igen látványosan vörös és fehér bor is folyik - ezeket a finom nedűket Kovács Józsefnek köszönhetjük. Ebédre emellé dukál egy finom sültes tál is, és délután természetesen kulturális programok is várják a résztvevőket. Többek közt a zombai néptáncosok együttese is fellép majd. Jelenleg körülbelül százötvenen vagyunk segítőkkel együtt. 

A helyi borászok - Kovács József, Nagy Tibor és Térmeg János borait kóstolhatták meg a nap folyamán.

A Szekszárdi Rotary Club elnöke kiemelte, fontosak számukra az effajta közösségépítő programok, mivel a Rotary egy olyan nemzetközi szervezet, aminek az elsődleges célja a kapcsolatok ápolása és segíteni a rászorultakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában