Kínálat

2023.05.03. 13:18

Aranyárban mérik az epret a szekszárdi piacon

Megtelt a szekszárdi piac vásárlókkal, árusokkal. A tumultus a palántákat kínálók környékén volt a szerdai piacon.

Mauthner Ilona

A legtöbben paradicsomból, paprikából, cukkiniből válogattak, de megjelentek már a dinnyefélék is. Paradicsomból nagy volt a választék, a legdrágább az úgynevezett paradicsomfa, ennek darabját 750 - 850 forintért kínálták. Összességében elmondható, a legolcsóbb palántáért 250 forintot kértek, - ezért az összegért egy szálas paprikát adtak, a legdrágábbért 900 forintot kértek, ezért dinnye palántát kínáltak.

Fotó: Makovics Kornél

A kertészek elmondták, május 10-e környékén már a dinnyepalántákat is ki lehet a szabadba ültetni, vélhetően már nem fáznak meg. Uborka,- vagy tök palántát viszont nem érdemes venni, mert az elvetett mag is gyorsan kikel, főleg, ha időről időre öntözve van.

Fotó: Makovics Kornél

A másik újdonság - bár már két hete, hogy árusítják - a hazai hidegfólia alatt nevelt eper. Kilóját 2800 és 3000 forint között kínálják. Szekszárdra a mórahalmi és a szedresi termelőktől jutott belőle. Jellemzően fél kilós kiszerelésben árusították.

Újdonság volt még az idei káposzta is, ennek kilójáért 800 forintot kértek.

Sokan álltak sorba az egynyári virágok palántáit árusítóknál is. Szőlővirágból vagy más néven begóniából, nyári szegfűkből, muskátlikból volt kínálat bőven. Ezek darabja 220 forinttól kezdődött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában