Jótékonyság

2023.05.16. 17:00

Az állatbarátok most is megmutatták, hogy milyen nagy a szívük

Három tonna adománnyal gyarapodott a múlt hét végén a Szekszárdi Kutyamenhely. A grandiózus mennyiség a szekszárdi Interspar áruházban tartott gyűjtés eredménye.

Szeri Árpád

Kisebb dombot alkottak az örökké éhes állatoknak szánt adományok. (Beküldött fotó)

Fiáth Szilvia menhely vezető elmondta, hogy minden várakozásukat felülmúlta az Országos Állatvédőrség Alapítvány kezdeményezése, melyhez szó szerint jótékonyan társult az áruház dolgozóinak közreműködése, az önkéntesek segítő munkája és nem utolsó sorban az adományozók bőkezűsége.

Akkurátus kimutatás is készült a három nap terméséről. A képzeletbeli etetőtálba 1886,5 kilogramm kutyatáp, 798 darab 1240 grammos kutyakonzerv, 28 darab kisebb kutyakonzerv, 76 darab alutasakos kutyaeledel, 36 darab kutyaszalámi, 20 zacskó jutalomfalat, 20 kilogramm rizs, 35 kilogramm  macskatáp, 48 darab macskakonzerv, 3 darab alu macskaeledel, fél kilogramm darált hús, 3 nagy májas és 1 kicsi májas konzerv került. A 15 liter tisztítószer – hipó, flóreszept – pedig nélkülözhetetlen a takarításnál, fertőtlenítésnél.

– Az elmúlt időszakban sok  kutyaeledelt kellett vásárolnunk – jegyezte meg végezetül Fiáth Szilvia. – A közel ezerkilencszáz kilogramm kutyatáp reméljük, elegendő lesz egy-másfél hónapig telepi lakóinknak. A jelenleg kétszáztizenöt kutya naponta százhúsz kilogramm tápot fogyaszt el. A kutyakonzervek biztosan kitartanak négy hónapig, mert ezeket az eledeleket, rizzsel dúsítva, csak az idős, illetve a kölyökkorban lévő állatok kapják. Még egyszer tisztelettel köszönjük mindenkinek a segítséget, a szekszárdi és környékbeli állatbarátok most is megmutatták, hogy milyen nagy szívük van!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában