Módosított menetrend

2023.05.02. 17:36

Fontos változások a MÁV pécsi fővonalán

A Budapest–Pécs fővonalon május 3-tól 25-ig a Dombóvár elágazás és Szentlőrinc állomás között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

TEOL

Képünk illusztráció

Forrás: MW

A Mecsek InterCity-k és a Helikon InterRégiók, illetve a Fenyves gyorsvonatok helyett Dombóvár és Pécs, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok közlekednek – tudatta szerkesztőségünkkel a Mávinform.

A közút vonalvezetése miatt az IC vonatokhoz kétféle pótlóbusz csatlakozik: az egyik Dombóvár és Pécs között biztosít közvetlen eljutást, a másik Szentlőrinc és Dombóvár között. A Mecsek IC-k a főváros és Dombóvár között változatlan menetrend szerint közlekednek, ezért a pótlóbuszok ehhez igazodnak. Az eredeti menetrendhez képest a buszok a főváros felől Szentlőrincre 27, Pécsre 14 perccel később érkeznek és Pécsről 21, míg Szentlőrincről 32 perccel hamarabb indulnak Budapest felé.

Május 3-tól 25-ig Dombóvár és Komló között is pótlóbusz közlekedik minden vonat helyett. A fővonalon lévő korlátozás és a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt változik a menetrend a Nagykanizsa-Pécs, valamint a villányi és a mohácsi vonalon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában