Csizmazia Ferencné egykoron szavalt, megrázó eredménnyel

2023.05.05. 18:38

Honnan ered a Fedorka elnevezés?

Hatvankilenc település nyolcvanhat fiatalja bizonyította tudását, felkészültségét és nem utolsó sorban ihletettségét az immár tizenegyedik alkalommal megtartott Fedorka - Sosevolt Versnap Országos Találkozó döntőjén.

Sz. Á.

A teol.hu podcast adásában Szeri Árpád beszélget Csizmazia Ferencnével

Forrás: TEOL

A végső megmérettetés szombaton zajlott le Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban. Vármegyénk székhelyére nemcsak belföldről, hanem a határon túlról, Erdélyből és a Felvidékről is érkeztek versenyzők. Köszönhetően többek között az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, a Magyar Versmondók Egyesülete és a Versünnep Alapítvány támogatásának.

A több mint tíz éves múltra visszatekintő kezdeményezést Csizmazia Ferencné indította útjára. A Szekszárdon dolgozó pedagógus a kaposvári egyetemen drámapedagógusi szakvizsgát tett, később a magyartanári diplomát is megszerezte a pécsi egyetemen, ahova hívták is tanítani. Azonban maradt Szekszárdon, és elkötelezte magát a vers, illetve az ifjú versmondó tehetségek felkarolása mellett.

A Fedorka - Sosevolt Versnap immár a legmagasabb minőséget fémjelzi kategóriájában. A seregszemlét a helyszínen figyelemmel kísérő Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház alapítója és Rékasi Károly színművész egyaránt felsőfokban nyilatkozott a rendezvényről.  

A teol.hu podcast vendége beszél saját indulásáról, a vers szeretetéről, a Fedorka - Sosevolt Versnap elnevezés eredetéről és természetesen arról is, hogy gyermekkorában ő maga hol és mikor szavalt költeményt valamely nyilvános megmérettetésen. Már most elárulhatjuk, hogy ez a szavalat megrázó eredménnyel végződött... A beszélgetés végén pedig egy különleges meglepetés érte Csizmazia Ferencnét.

A korábbi beszélgetések ide kattintva találhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában