Vádirat

2023.05.12. 09:56

Maradandó fogyatékosságot okozott a nőnek gondatlanságával

A Szekszárdi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 33 éves gödöllői férfi ellen - tájékoztatott pénteken a Tolna Vármegyei Főügyészség.

teol

A sértett két nyaki csigolyája törését szenvedte el (Illusztráció: Shutterstock)

A vádirat szerint 2021. november 18-án kora reggel a vádlott az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett lakott területen kívül az M6-os autópályán Budapest felől Pécs irányába száraz úttesten, de borult időben. Szedres közelében vezetés közben elaludt, majd felébredve észlelte, hogy közvetlenül előtte halad a sértettek személygépkocsija.

A vádlott azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, így a személygépjármű hátuljának ütközött. A sértettek autója az ütközéstől az út melletti rézsűre sodródott, majd az útárokban fejtetőre borulva nyerte el nyugalmi helyzetét.

A személygépkocsit vezető nő a baleset következtében zúzódásos sérülések mellett két nyaki csigolyája törését szenvedte el, mely utóbbi sérülés nála maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az autó jobb oldali első ülésén utazó fiatal lány sértett szintén súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A biztonsági övet mind a vádlott, mind a sértettek használták.

A baleset azért következett be, mert a vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályait, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, illetve mely szerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában