Konferencia

2023.05.23. 14:39

Méltán híres a százhatvan éves bonyhádi hengermalom

Kiváló előadók segítségével vették górcső alá a résztvevők a malomipar fejlődését a Völgységi Múzeumban lezajlott konferencián. A jelenlévőket Filóné Ferencz Ibolya köszöntötte.

Vizin Balázs

Kiváló előadók segítségével vették górcső alá a résztvevők a malomipar fejlődését.

Fotó: Vizin Balázs

Bonyhád polgármestere elismerően szólt a programot szervező intézményről és annak munkatársairól, valamint a szakmai tanácskozás előadóinak is hálás volt, hogy megtisztelik jelenlétükkel és a rendelkezésükre álló információk átadásával a konferenciát. Mint fogalmazott: büszke arra, hogy Bonyhádon a mai napig működik malom, a GA-BO Kft. jóvoltából nagyszerű minőségű termékkel láthatják el a felhasználókat. 

– Háziasszonyként én rendszerint a konyhában találkozom a malomipari termékekkel, azonban most érdeklődve hallgatom majd, hogy miként fejlődött ez az iparág, és miért lett méltán híres – emelte ki köszöntőjében a polgármester. 

Filóné Ferencz Ibolya bevezető gondolatai után egymást követték az előadók: Gábor Zsolt muzeológus, Zsindely Borbála Rózsa hallgató, M. Bugarszki Norbert malomgazda, dr. Kaposi Zoltán egyetemi tanár, dr. Balázs György néprajzkutató, molinológus, Szabó Tibor történész, dr. Szőts Zoltán nyugalmazott múzeumigazgató és Hollentunder János, a bonyhádi GA-BO Kft. ügyvezetője. A konferencia teljes anyaga hamarosan elérhető a Völgységi Múzeum youtube csatornáján.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában