Hulladék

2023.05.01. 11:52

Összeszedték, amit mások eldobáltak a Kápolna térnél

A Szekszárdi Fősővárosi kör lelkes tagjai is csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023 programhoz, írta facebook posztjában Szollár Zoltán, a kör vezetője, a körzet önkormányzati képviselője. Tapasztalata szerint fele annyi hulladékot kellett felszedni, mint tavaly.

Budavári Kata

Fotó: Facebook/Szollár Zoltán

Ennek szerinte több oka is lehet: mások is szedték a héten vagy akár év közben is, esetleg kevesebb ember járt erre, a derűlátó hozzáállás pedig arra a következtetésre vezethet, hogy csekélyebb mértékben szemeteltek azok, akik tiszteletüket tették a környéken. 

Fotó: Facebook/Szollár Zoltán

Az is tény, hogy azért volt miért „időt pazarolni”, az a két zsák ha nem is lett tele, de kerültek beléjük éttermi szállító edények, üdítős palackok, csikkek, papír maradványok. Szollár Zoltán megköszönte a körzet lakóinak is, hogy a házuk körül összeszedték más által eldobált szemetet. Hozzátette, hiszi, hogy lesz idő, amikor szemét szedés helyett csak beszélgetni, jót borozni jönnek össze a Kápolna téren. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában