Színház

2023.05.13. 22:00

Túlélni segít A kisfiú meg az oroszlánok története

Somogy és Tolna vármegyei hátrányos helyzetű gyermekek várták csillogó szemekkel a Roxínház előadásában A kisfiú meg az oroszlánok történetét. A társulat Kaposváron és Dombóváron is színpadra vitte a zenés mesejátékot, hogy így juttassa kulturális élményhez a nehéz körülmények között élő gyermekeket.

ANDRICZ GABRIELLA

– Még a pandémia idején indítottuk el a Legyen bármikor karácsony! elnevezésű programunkat, melynek keretében támogatóink segítségével közel ötszáz hátrányos helyzetű gyermeket juttattunk online színházi élményhez – mondta el Pintér Kata, a társulat vezetője. – Támogató partnereink ezzel segítették színházunk túlélését, mi pedig segítettünk a gyermekeknek a bezártságot túlélni. A jelen gazdasági helyzetben újraélesztettük ezt a támogatási formát úgy, hogy immáron élő színházi előadásra-élményre vártuk a nehéz anyagi helyzetben élő gyermekeket – tette hozzá Pintér Kata. 

Fotó: Sonline.hu

A Gyermekvédelmi Központ Somogy Vármegye Százszorszép és Nyár Gyermekotthona, a nevelőszülői hálózatot működtető Nyugat-Magyarországi Református Egyház, valamint az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat somogyi delegált tagjai számára egyaránt kiemelkedő élményt nyújtott A kisfiú meg az oroszlánok című gyermekelőadás.

A teljes írást a Sonline.hu-n találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában