Modern technológia

2023.06.20. 14:14

A jogalkalmazásban is segíthet a mesterséges intelligencia

„A mesterséges intelligencia a jogalkalmazásban” címmel szervezett előadást a Szekszárdi Ügyvédi Kamara Baranya, Somogy és Tolna Vármegye ügyvédjei számára, amelyre ügyészek, bírók és a közigazgatásban dolgozók is meghívást kaptak.

Hanol Erzsébet

Dr. Szabó Tamás, a kamara elnöke elmondta, hogy a mesterséges intelligencia napjainkban már az élet számos területén jelen van, és nemcsak az ügyvédi, hanem a rendőri és az ügyészi munkát is tudja segíteni az alkalmazása.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az első előadó dr. habil. Nagy Zoltán, egyetemi docens volt, aki a mesterséges intelligencia alkalmazásának büntetőjogi aspektusairól és anomáliáiról beszélt. Prof. dr. habil. Herke Csongor tanszékvezető egyetemi tanár előadása pedig „A mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségei a kriminalisztikában és az ügyvédi tevékenység gyakorlása során” címet viselte.

Egy új, modern technológia mindig félelemmel tölti el az embert, mert még nem ismeri, de mint elhangzott, a mesterséges intelligencia a fejlett országokban már a mindennapok része, és hazánkban is bármikor berobbanhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában