Teol.hu videó

2023.06.15. 14:17

Bejelentették, mikor nyit az élményfürdő (videó)

Vízcsobogás, napsütés, igazi strandidő volt a díszlet a csütörtök reggeli sajtótájékoztatóhoz a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőn, ahol bejelentették, hogy június 16-tól ismét működik, fogadják a vendégeket.

Szepesi László

Máté Péter képviselő (b), Artim Andrásné, a Szekszárdi Vízmű Kft. igazgatója, Takács Péter, a Vízmű Kft. műszaki felelőse

Fotó: Mártonfai Dénes

Artim Andrásné, a Szekszárdi Vízmű Kft. igazgatója elmondta, a város közgyűlése egy hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy a Vízmű, mint tulajdonos a szezonra végezze el a strand felújítását, s a munkához biztosította az anyagi fedezetet, ötven millió forintot.

– Úgy határozott a testület – folytatta Máté Péter képviselő, a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke –, hogy a jövőben egy kézben lesz a fürdő és a büfé, s mindkettőt Bay Attila, a város tulajdonában lévő Diákétkeztetési Kft. igazgatója irányítja. 

A fürdő egy hónapja katasztrofális állapotban volt, most viszont szebb, mint újkorában. A helyreállítást a Vízmű Kft. műszaki felelőseként Takács Péter vezette. Május 10-én egy helyszíni bejárást tartottak, amelyre hét helyi és környékbeli vállalkozót hívtak meg. A rövid határidő alatt elvégzendő jelentős munkára kevés ajánlat érkezett, s azok közül Csörgő Attila vállalkozóét választották.

A medencék 1800 négyzetméter burkolt felületének majd' harmadát ki kellett cserélni, sok helyen a régi burkolatot az alap betonig le kellett vésni és újat kellett csinálni. Szerencsére, mondta, sikerült Németországból burkolóanyagot, kerámia mozaiklapokat gyorsan, és viszonylag olcsón szerezni, a többi anyagot a vízmű biztosította.

Hatalmas ütemben folyt a helyreállítás, harmincan, szinte éjjel-nappal dolgoztak. Gyakorta sátrat kellett felállítani a medencék fölé, és a kedvezőtlen, esős idő ellenére június 15-re elkészült a strand. Nem csak szebb és időtálóbb, hanem – mert közben például a medencék szélén a régi éles sarkokat, széleket lekerekítették – biztonságosabb is lett. 

Bay Attila elmondta, takarékossági okokból módosították a nyitva tartást, reggel kilenc órától este nyolcig lehet strandolni. Reggeli úszásra az egyetemi uszodában lesz lehetőség júniusban, júliusban, s ott augusztusban következik a karbantartás.

Az élményfürdőben idén is lesznek esti programok. Az árak pedig – hisz minden drágul – magasabbak lesznek az előző évinél. Viszont válthatóak továbbra is kedvezményes jegyek, a szekszárdi lakosoknak húsz százalékkal kevesebbet kell fizetniük, s a családosok gyerekekkel még jelentősebb kedvezményt kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában