Vízeresztés

2023.06.14. 22:32

A Sión keresztül hajózhat fel két új komp a Balatonra

Eljuthatnak az új kompok Komáromból a Balatonba. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tudja a szükséges mértékű vízeresztést biztosítani, így a közeljövőben megérkezhet a két balatoni komp Siófokra – tudta meg a SONLINE.hu.

TEOL

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából az Országos Vízügyi Főigazgatóság biztosítani tudja a szükséges mértékű vízeresztést ahhoz, hogy a Sió-csatorna hajózhatóvá váljon, és az új hajók eljuthassanak a rendeltetési helyükre, a Balatonra. 

Fotó: SONLINE.hu

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság sajtószóvivője elmondta, június első felében a tó vízgyűjtőjére a havi átlagmennyiség lehullott és a Balaton átlagos vízállása elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet, majd az elmúlt napokban meg is haladta azt, egyes déli parti települések védelme érdekében szükségessé vált a többlet vízkészlet óvatos leeresztése.  

Az érintett szervezetek képviselőivel a közelmúltban helyszíni bejárást tartottak a Sió-csatorna aktuális állapotának megismerésére, hiszen a már elvégzett mederrendezési munkák óta megváltozott a környezet. Számos hajózási akadályt találtak, ezek eltávolítását 2023. júniusának első felében végzik el vállalkozók. 

További részleteket a SONLINE.hu oldalon talál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában