Fejlesztés

2023.06.21. 15:52

Grábóc már nem zsákfalu

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője megjelent a Grábócot Szálkával összekötő út, valamint a grábóci könyvtár felújításának I. és II. ütemének lezárulta alkalmából tartott ünnepélyes átadáson a helyi polgármesteri hivatalban, ahonnan a résztvevők közösen mentek ki a helyszínekre.

Brunner Mónika

(b-j) Kőműves Krisztián, a KÉSZ Kft. ügyvezetője, Potápi Árpád János és Vincze Kálmán vágták át a háromszínű szalagot. (Fotó: M. K.)

Vincze Kálmán, Grábóc polgármestere lapunknak elmondta, hogy az út műszaki átadása egy hónappal ezelőtt történt, tehát azóta már használják. Az eddigi tapasztalataik szerint az útnak köszönhetően Grábóc turisztikai forgalma megnövekedett, valamint jóval egyszerűbben elérik Szekszárdot, hiszen körülbelül tizenkét kilométerrel rövidebb utat tesznek meg Tolna vármegye székhelyéig. 

A grábóci könyvtár felújításával kapcsolatban kiemelte, hogy többek között napelemmel korszerűsödött az épület. 

– Grábócon százhetvennyolcan élnek, úgy gondoltuk, hogy az út létrejöttét, a könyvtár felújítását együtt kell megünnepelnünk. Támogatóknak, kivitelezőknek, mindenkinek köszönjük, hogy ez a két beruházás létrejöhetett – tette hozzá Vincze Kálmán polgármester. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat a két település közötti bekötőút megépítésével a grábóciak hatalmas álmát váltotta valóra. Ennek létrejötte évtizedek óta húzódott, megvalósulásának köszönhetően pedig a dombok között megbújó település többé már nem zsákfalu. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában