Zöld Város program

2023.06.28. 12:05

Hova tűntek a padok Szekszárd belvárosából?

Padok, kukák és fémoszlopos korlátok leszerelése zajlik a napokban a belváros érintett pontjain.

TEOL

A beton lábak egyelőre maradtak a helyükön.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, célegyenesbe ért a Zöld Város Program. Régi álom válik most valóra Szekszárdon. A projekt előkészítését a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatósága végzi el, hogy a szerződéskötés után a lehető leggyorsabban megtörténhessen a munkaterület átadása és elkezdődhessen a központi terek felújítása – tájékoztatott Facebookon Máté Péter szekszárdi képviselő.

Mint írja, a „Zöld város kialakítása” elnevezésű projekt munkálatainak megkezdése 2023. júliusának második hetében várható.

A kivitelezési munka előrehaladásáról a www.szekszard.hu-n oldalon tájékozódhatnak. A képviselő ígérete szerint a honlapot folyamatosan frissítik.

A munkálatok az alábbi négy részterületet érintik:

1. A Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.

2. A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.

3. A Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.

4. A Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:

  • Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
  • A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” az Augusz Imre utca 3-4 szám közötti területen a régi sportpálya helyén valósul meg.
  • A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
  • A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.

A kivitelezés várható időtartama: négy hónap.

A látványtervek a www.szekszard.hu/hu/zold-varos linkre kattintva megtekinhetők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában