Zöld Város program

2023.11.02. 17:15

Befejező szakaszába érkezett a városközpont megújítása

Már a befejező munkákat végzik, hamarosan kész az építkezés Szekszárdon, határidőre befejeződik a belvárost zöldebbé tevő program, mondta szokásos csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Gyurkovics János alpolgármester és Hámori Szabolcs, az építést végző HGT Invest Kft. ügyvezetője.

Szepesi László

Hámori Szabolcs és Gyurkovics János tájékoztattak az építkezésről (Fotó: M. D.)

A héten már az utolsó simításokat végzik, helyére került minden utcabútor, pad, kerékpártámasz, szeméttartó, mindegyik munkaterületen takarítanak, javítják a hibákat. Múlt péntekre készen lett a Luther és a Liszt Ferenc tér, tizedikén meg is kezdik a műszaki átadását.  

A Prométheusz parkban a héten befejezik a szökőkút medencéjének burkolását, ott a műszaki átadást 14-én kezdik, és ugyanakkor lesz a Wosinsky és a  Kölcsey lakótelepen is.A játszótereket is átadják a városnak, de még az illetékes szakfelügyelet engedélyére is szükség lesz, hogy a gyerekek birtokba vehessék a létesítményeket. 

Szó volt a gondokról is, vannak a föld alatt és a felszínen is. Sokszor nehezítette a munkát, hogy pontatlanok, hibásak a közmű térképek. Több helyen nem olyan mélységben és nem ott vannak a vezetékek, csövek, ahol a térképek jelzik. Ez gondot okoz majd a fákat, cserjéket, zöld növényeket ültetőknek, az Alisca Terra dolgozóinak is. Már kiderült előfordul, hogy ahová a tervező új fát rajzolt, ott a föld alatt vezetékek vannak, az pedig nem is kicsit nehezíti majd a zöld növényeket telepítők munkáját, hogy a felszíni földréteg alatt építkezési törmelék van majd mindenütt. Eleink csak elsimították, földdel takarták a bontási törmeléket, s most komoly mértékű földcserére lesz szükség, mert a sittbe, beton-, meg téglatörmelékbe nem lehet fákat ültetni. 

Az viszont már most bosszantó, hogy a vandálok a kérés, figyelmeztetés ellenére, rongálják, piszkítják az új utcabútorokat. A padokon, játékokon gyakorolnak a gördeszkások meg a bicikli-akrobaták, pedig az utóbbiak számára már négy pálya is van a városban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában