Visszatekintés

2023.06.25. 12:47

Kétmillió forint értékű takarékjegyét lopták el a polgármesternek

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

SZ. Á.

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

25 ÉVE „Jágónak határában, egészen pontosan Tolna, Somogy és Baranya megye találkozási pontján avattak a dél-dunántúli régió megyéinek együtt gondolkodását, közös törekvéseit is jelképező emlékhelyet, egy kopjafát. Az ünnepségen mindhárom megye közgyűlésének elnöke is jelen volt. A kopjafa elkészítésének ötlete a kaposszekcsői általános iskola igazgatójától, Tóth Lászlótól származott, s ő vállalta magára az oszlop elkészítését is.”

25 ÉVE kétmillió forint értékű takarékjegyét lopták el a györei polgármesternek. „Csoma József autója a Belügyminisztérium közelében állt, amikor azt ismeretlen személyek feltörték. A polgármester értesítette a Nagymányok és Vidéke Takarékszövetkezetet arról, hogy az értékpapírokat ellopták tőle. A tolvajok hétfőn reggel érkeztek a völgységi település pénzintézetéhez, megpróbálták beváltani a bemutatóra szóló, kétmillió forintot érő papírokat. Itt kapcsolták le őket a rendőrök, majd előállították őket a bonyhádi, majd a fővárosi V. kerületi rendőrkapitányságra.”

25 ÉVE jó hangulatban, ragyogó időben tartották meg Tevelen a VI. Országos Székely Találkozót. A Székely Szövetség ebből az alkalomból – huszonnégy hazai és határon túli hagyományőrző egyesület közreműködésével – bukovinai székely lakodalmat tartott.

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában