Teol.hu podcast

2023.06.21. 16:30

Kis szorítást kell elviselni a nagy szorítás ellen

Dr. Benczúr Béla, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház I. Belgyógyászatának osztályvezető főorvosa azt tanácsolja, mérjük rendszeresen a vérnyomásunkat, derüljön ki minél hamarabb a hypertonia lehetősége. Érdemes többször elviselni a vérnyomásmérő kis szorítását, mint egyszer is átélni egy szívinfarktus nagy szorítását.

Tóth Tímea

Dr. Benczúr Béla belgyógyász, osztályvezető főorvos

A legalattomosabb betegségnek, néma gyilkosnak nevezett magas vérnyomás, azaz hypertonia gyakran előjelek nélkül okoz komoly, életveszélyes betegségeket, ezért nagyon fontos odafigyelni és rendszeresen méretni vérnyomásunkat.

Május a vérnyomásmérés hónapja volt. A Magyar Hypertonia Társaság (MHT) a múlt héten tartotta meg értékelő ülését, amelyen Járai Zoltán professzor, az MHT társaság elnöke ismertette az idei országos eredményeket. Országszerte, közel 3000 mérést hajtottak végre a hónap folyamán, melyből 1600 mérést a szekszárdi kórház és társszervezetei végeztek el. Ezzel az eredménnyel, megduplázva a tavalyi sikereket, újra első a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház.

Podcastünkben Dr. Benczúr Béla beszélgetett Tóth Tímeával erről az eredményről és a veszélyes betegségről.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában