Teol.hu videó

2023.06.27. 11:37

Kitüntették a tankerület legkiválóbb pedagógusait (Videó)

Köszönték a pedagógusokat, s a legjobbak kitüntetést kaptak hétfőn délután Szekszárdon a vármegyeháza dísztermében rendezett ünnepségen.

Szepesi László

Kitüntette legkiválóbb pedagógusait a Szekszárdi Tankerületi Központ (Fotó: Makovics Kornél)

A Szekszárdi Tankerületi Központ 2019-ben díjat alapított a kimagasló felkészültséggel végzett tevékenység, valamint a kiemelkedő teljesítmény elismerésére. Ezt a díjat az ünnepen Gerzsei Péter, a központ igazgatója adta át, aki köszöntőjében Erich Kästner német költő, író néhány sorát idézve mondta: a tanító nem varázsló, hanem kertész, aki gondozza, ápolja a felnövekvő gyerekeket.  

Beszélt arról, hogy a pedagógusok feladatai időről időre nőnek, mert a világot érintő válság, az emberi lelkekben is dúló önzés újabb kihívásokat, akadályokat állít valamennyiünk elé, és ezek leküzdéséhez szükség van a pedagógusok szakértelmére, elkötelezettségére, lelki, fizikai erejére, kitartására. Egyre több olyan feladatot kell magukra vállalniuk, amelyekkel a családok a szülők nem képesek megbirkózni, s amelyeket időnként bizony könnyű szívvel a pedagógusokra hárítanak.  

Beszédét Konfuciusz olyan gondolatával zárta, amelynek szellemében dolgoznak a pedagógusok. Így szól: ha egy évre tervezel, ültess rizst, ha tíz évre tervezel, ültess fákat, ha pedig száz évre, nevelt és oktasd a gyermekeket. Ez utóbbit teszi a tankerület területén 28 köznevelési intézményben a holnap generációját nevelő 1600 közalkalmazott, közöttük 1200 pedagógus. Közülük az ünnepen tízen vettek át az elismerést, és tették ezt azok is negyedszázan, akik nyugdíjba vonulnak, az ő munkájukat emléklappal ismerték el.

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója kitüntetést vehette át Árokszállási Eszter, aki  pedagógusi pályáját közel 40 évvel ezelőtt kezdte, és több mint 20 éve tanít a paksi Vak Bottyán Gimnáziumban, a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajz tagozatát is elindító Bátki Erika, Cseharovszky Tatjana, aki 1994 óta dolgozik hegedűtanárként a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, Fehérné Lemler Éva a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola dolgozója, Fejős Lászlóné aki negyven negyven éve lett pedagógus, öt éve a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI Sióagárdi tagintézményének vezetője. 

Ezt a kitüntetést átvehette Heilmann Józsefné is, aki majd négy évtizedes pedagógusi pályájának utóbbi másfél évtizedében a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban folyó munkát vezette, s mint nyugdíjba vonuló igazgatónak, az oktatásért is felelős Pintér Sándor miniszter kimagasló szakmai tevékenységét elismerő oklevelet adott. 

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója kitüntetést vette át Lehőcz Péter, a Szekszárdi EGYMI székhely iskola gyógypedagógusa a sérült gyermekekkel végzett kitartó, türelmes, szeretettel teli munkájáért, Maul Miklós Péter a Wosinsky Mór Általános Iskola Fusz János Zeneiskolájának fúvós tanára, a szekszárdi Alisca Brass Band karnagya, Rausch István a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola tanára, Zántóné Sélley Katalin a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nevelőtestületének tagja, aki évek óta a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának szervezője, Mindum Judit a Szekszárdi Garay János Általános Iskola iskolatitkára, aki évtizedek óta segíti a nevelőtestület munkáját, Mohainé Süth Mária, ő a Szekszárdi EGYMI óvodájának dajkájaként gondozza a gyermekeket, és ezt az elismerést vehette át a Szekszárdi Garay János Gimnázium karbantartási munkáit végző Tamás László is.  

Elsőként kapta meg a Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló pedagógusa kitüntetést 2019-ben Boda Zoltán, a Bogyiszlói Általános Iskola igazgatója, aki 40 éve tanár szülőfaluja iskolájában, s neki ez volt az utolsó tanéve. Nyugdíjba vonulása alkalmával, kimagasló szakmai tevékenységét elismerve egy emléklappal és egy kis ajándékkal köszönt el tőle Gerzsei Péter.

A Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója, mint az már hagyomány, a Pedagógus Napon a nyugdíjba vonuló pedagógusoknak, alkalmazottaknak egy emléklappal köszönte meg a kitartó, eredményes munkát. Az emléklapot az ünnepen huszonöten vehették át.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában