Szűkös a büdzsé

2023.06.09. 16:36

Kövesden, Lajvéron idén nem lesz fejlesztés

Lakossági fórumra hívta a Kövesdpusztán és Lajvérpusztán élőket a bátaszéki önkormányzat nevében a polgármester.

Mauthner Ilona

Lakossági fórumon mondták el a gondjaikat a lakók.

Forrás: Facebook

Dr. Bozsolik Róbert tájékoztatást adott az önkormányzat anyagi lehetőségeiről. A feszített költségvetés hatással lesz mind a két településrészen élőkre is, így idén ugyanúgy nem várhatóak fejlesztések, mint Bátaszéken. Bár a város idén 60 millió forinttal több pénzt kapott, mint tavaly, a megnövekedett rezsikiadások miatt igen szűkös a büdzsé, tájékoztatta az érdeklődőket a város vezetője.

Kövesden felhívták a polgármester figyelmét a Fő utca vízelvezetési problémáira, amelyek gondot jelentenek a településrészen azóta, hogy kiépítették a szennyvízhálózatot. Annak ellenére, hogy van egy súlykorlátozást jelző tábla, továbbra is gondot okoz a mezőgazdasági járművek jelenléte a több mint 200 lelket számláló kis településen. 

Sokan panaszkodtak a buszok pontatlanságára és – néhány lakó miatt – a közbiztonsági helyzetre is. A fórumon elhangzott, hogy az önkormányzat igyekszik megoldást találni a felmerült nehézségekre. 

Lajvérpusztán, hasonlóan Kövesdhez, szintén megoldásra váró feladatot jelent néhány helyen a vízelvezetés. A beszűkült árkok nem képesek megbirkózni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal, ami komoly nehézségeket okoz, hiszen lakóingatlanhoz folyik be a víz – osztották meg problémájukat a lajvériak a polgármesterrel. A lakossági fórumon a helyiek elmondták, a buszmegálló elöregedett és így már balesetveszélyessé vált.

A polgármester biztosította a helyieket arról, hogy a felmerülő problémákat – az önkormányzat lehetőségeihez mérten – kezelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában