Teol.hu podcast

2023.06.13. 13:00

Pekari Bernadett elkötelezett és eredményes tevékenységét Sióagárd Emlékéremmel honorálta

Gerő Attila polgármester és Retkes Anett intézményvezető helyettes ünnepi testületi ülésen méltatta a kitüntető cím tulajdonosát.

Tóth Tímea

Podcastünkben Tóth Tímea szerkesztőnk beszélgetett vele az elismerésről és szakmai munkájáról

Forrás: TEOL

Pekari Bernadett Szekszárdon született, de Tolnán élt közel húsz éven át. Közben elvégezte a tanítóképző főiskolát, majd kommunikáció szakos bölcsész-, drámapedagógus- és magyar tanár diplomát szerzett. Gyermeke születése után kapcsolódott be intenzíven Sióagárd település életébe. Tehetséggondozó programot indított az óvodában, Kíváncsi Ládát szerzett be, amivel a tehetségeket azonosíthatta.

A könyvtárban heti rendszerességgel tehetséggondozó foglalkozásokat tartott, így harminchárom óvodás és kisiskolás gyermekhez és családjához jutott el. Ezen fellelkesedve, kezdeményezésére 2012-ben Retkes Anettel együtt létrehozták a Trambulin Tehetségtámogató Alapítványt. Ez azóta is töretlenül működik és szervez tevékenységeket az oktatás, a kultúra, a művészet és a hagyományápolás területén.

Kozma Erzsébet felkérésére 2012-től elvállalta a Sióagárdi Fecske Bábcsoport vezetését. A Fecskékkel nem csupán Sióagárd hírét vitte, hanem számos nagy rendezvényt is szervezett a településre. Kezdeményezésére, valamint az önkormányzat és Gerő Attila polgármester támogatásával 2016-ban a Fecske Bábcsoportot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csokonai Vitéz Mihály díjban részesítette Sióagárd néphagyományainak ápolása érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként. Három évvel később pedig a Fecske Bábcsoport a Tolna Megyei Értéktárba került, mint hagyományőrző csoport.

A Szekszárdi Garay János Általános Iskola, és tagintézménye, a Sióagárdi Általános Iskola vezetésére 2016-ban kapott megbízatást. Szakmai munkáját precízen, magas színvonalon, példamutatóan végzi. Azon pedagógusok és vezetők közé tartozik, akik hivatásuknak és egyben örömforrásnak tekintik munkájukat.

Podcastünkben Tóth Tímea szerkesztőnk beszélgetett vele az elismerésről és szakmai munkájáról.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában