Lovasnapok

2023.06.20. 15:59

Rekordszámú fogat versenyzett Mözsön

Nyolc megyéből érkeztek a fogathajtók az elmúlt hétvégén a mözsi lovaspályára, ahol a 29. Mözsi Lovasnapokat rendezte meg a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület, hatalmas érdeklődés mellett.

S. K.

A kettesfogatok mezőnyében volt a legtöbb induló (Beküldött fotó)

Ilyen sok fogat, mint a mostani alkalom során, még soha nem versenyzett a mözsi lovasnapok történetében – tudtuk meg ifj. Virág Józseftől, a mözsi klub és a versenybíróság elnökétől. A fogathajtó verseny első, szombati napján 11 új hajtó tett rajtengedély vizsgát.

Az első versenyen kombinált hajtásban vetélkedtek CAN-C kategóriában a kettesfogatok, a dél-dunántúli bajnokság 4. fordulójában. Balázsevics Imre (Húskirály Lovasudvar, Bács-Kiskun megye) lett a győztes, második Barkóczi Róbert (Szakályi Lovassport Egyesület), harmadik Bogyó Rodrigó (Terápiás Lovas SE, Somogy megye).

Az egyesfogatoknál Fodor Zsolt (Regölyi LE) nyert, második lett Kajtár Gábor (Zombai Lovasklub Egyesület).

A második napon rendezték a CAN-C fogatok akadályhajtását, Alisca Bau Kupa néven. Erre a versenyre nem kevesebb, mint 34 fogat nevezett. Itt a vámosgyörki Kiss Sándor diadalmaskodott, második lett a hercegszántói Varga János, míg a harmadik helyet a Paksi Fogat Sport Egyesület versenyzője, Fritz József szerezte meg. Az első hatba még két Tolna megyei került be: a paksi Tell Viktor (5. hely) és a pincehelyi Nagy István (6. hely.)

A póni kettesfogatok akadályhatását a pincehelyi Schmidt Zoltán nyerte, második lett a zombai Reitzi Zoltán, harmadik a pincehelyi Schmidt Boglárka.

(Beküldött fotó)

Az egyesfogatok akadályhajtásában a mözsi színekben versenyző Ritecz Péter bizonyult a legjobbnak, második lett Kovács Sándor (Alfa Lovassport, Bács-Kiskun megye), harmadik a zombai Kajtár Gábor.

A vadászhajtást is ezen a napon rendezték. A kettesfogatok CAN-C mezőnyében a paksi Fritz József volt a legjobb, megelőzve a vámosgyörki Kiss Sándort és a mözsi Nagy Pétert.

A póni kettesfogatoknál a sárbogárdi Nagy Dávid végzett az első helyen, második lett a zombai Reitzi Zoltán, harmadik a pincehelyi Schmidt Boglárka.

A lovasnapok kísérő programjai ezúttal sem maradtak el, volt kirakodóvásár, légvár, tombola és szombaton a zenés estet is megtartották. A mözsi egyesület a közeljövőben még két lovasprogramot rendez. Augusztus 13-án lovas ügyességi versenyre várják a gyerekeket, fiatalokat, szeptember 9-11-én pedig egy újabb nagyszabású fogathajtó versenyre van kilátás Mözsön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában