Zajlik a munka

2023.06.22. 18:00

Több, mint 55 millió forintból újítják fel a szekszárdi evangélikus templomot

TEOL

Ütemezetten folynak a felújítási munkálatok (Fotó: Horváth István/Facebook)

Ahogy arról korábban írtunk, zajlik a szekszárdi evangélikus templom felújítása. A munkálatokat fontossági sorrendben, szakaszolva tervezték meg, és azok a pályázatokhoz, a forrásokhoz és a saját önerőhöz igazodva, ütemezetten zajlanak – mondta portálunknak tavaly Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész.

Horváth István országgyűlési képviselő most Facebookon osztotta meg követőivel, hogy Soltész Miklós egyházakért felelős államtitkárral, Süli János képviselővel, Sefcsik Zoltán evangélikus lelkésszel és az evangélikus gyülekezet tagjaival közösen megtekintették a felújítás menetét.

Mint írja - Az 1928-ban épült templom felújítása 5 évvel ezelőtt kezdődött meg. Megújult a tető, a homlokzat egy része, összesen több, mint 55 millió forint magánadományból és támogatásból. Most készült el a templom víz szigetelése, jelenleg a homlokzati rekonstrukció van folyamatban. Jövőbeni tervek a parókia épületének, templom tető szerkezetének és a templomi padoknak a felújítása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában