Jó tanuló, jó sportoló

2023.06.15. 12:25

Wehovszky Kíra Tícia Magyarország tehetsége lett

A szekszárdi fiatal íjász Világbajnok Budapesten, a Stefánia Palotában vehette át a díszoklevelet.

Tóth Tímea

Wehovszky Kíra Tícia

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

A Honvédelmi Minisztérium év elején nyílt pályázatot hirdetett a „Magyarország tehetsége – 2022” cím elnyerésére, mellyel azon 9-13 évfolyamos tanulókat kívánja elismerni, akik a 2021/2022. tanévben magas szintű tanulmányi eredményeik mellett kimagasló sportteljesítményt nyújtottak.

A pályázat célja volt, hogy elismerjék a középiskolai tanulmányiakat folytató hazai- és nemzetközi viszonylatban eredményes utánpótláskorú sportolókat, hogy ösztönözzék azon sportolókat, akik a magas szintű sportteljesítmény elérése érdekében végzett felkészülési programjaik mellett tudatosan készülnek a sportkarrier utáni civil életben való eredményes helytállásra, valamint a középiskolai tanulmányaikat folytató és eredményesen sportoló fiatalok motiválása a kettős életpálya építése érdekében.

A pályázati feltételek alapján a 2021/2022-es tanévben a pályázóknak legalább 4,7-es tanulmányi átlagot kellett elérniük, valamint Világbajnokságon, Európa Bajnokságok, Diákolimpián, vagy Országos Bajnokságon az első hat között kellett eredményt elérniük.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

Budapestre, a Stefánia Palotában megrendezett ünnepélyes díjátadóra azon Világ- és Európa Bajnokság első hat helyezettjeit hívták fel, akik az érettségi évében is kimagasló eredményt nyújtottak.

Wehovszky Kíra Tícia Világbajnoki második helyezésével és kimagasló tanulmányi eredményével érdemelte ki, hogy a díjat Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkártól és Siklósi Gergely Olimpiai ezüstérmes és Világbajnok párbajtőr vívótól vehesse át. Kíra további eredményei között egy Világbajnoki arany, egy Európa Bajnoki arany, egy Nemzeti Bajnoki arany, valamint 16 Országos Bajnoki aranyérem található. Kíra Szekszárdon született és itt is él, de a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 12. osztályos, végzős tanulójaként vehette át a díjat.

A Magyarország tehetsége elismerést Tolna vármegyéből még két tanuló érdemelte ki. Ők postai úton kapják meg az oklevelet:

· Panghy Márton, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, valamint

· Pavlik Botond Olivér, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium tanulója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában