Zöld Város program

2023.07.21. 14:03

A burkolat nagy részét már felbontották Szekszárd központjában

Hétfőn kezdődött a Szekszárd központját szebbé, zöldebbé tevő több hónapos munka, s pénteken délelőtt az egyik helyszínen, a Prométheusz park sarkán tartott sajtótájékoztatón már az első helyzetjelentésre is sor került. Gyurkovics János alpolgármester elmondta, most még a bontás folyik, felszedik, feltörik a régi, burkolatot, s helyére majd zöld fű, növény, virág, vagy új szilárd burkolat kerül.

Szepesi László

Elmondta azt is, örömmel tapasztalták, hogy az emberek, a szekszárdiak, vagy az ide látogatók megértéssel, türelemmel fogadják, elviselik az építkezés miatt elkerülhetetlen korlátozásokat. Viszont, mondta nyomatékkal, néha előfordult, hogy – főleg idősebb emberek – kíváncsiságból, vagy mert nem akarnak kerülni, bemennek a rácsokkal, szalagokkal körülhatárolt építkezési területre. Ez az esetleges gödrök miatt is, de főleg azért, mert ott munkagépek dolgoznak, és ez veszélyes, de emellett hátráltatják a sürgető határidő miatt is gyors tempóban folyó munkát. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Eddig az időjárás kegyes volt, s így a jövő héten már megkezdődik az építés is. 

A részletekről Hámori Szabolcs, a kivitelezést fővállalkozóként végző sióagárdi HGT Invest Kft. ügyvezetője beszélt. Elmondta, tizennégyezer négyzetméternyi burkolatból a héten tízezer négyzetméternyit felbontottak, a munkát nyolcvan ember, tizenhárom munkagép végzi, és tizenöt teherautó hordja a törmeléket. A jövő héten kezdik visszaépíteni a szegélyeket, ágyazatokat készítenek. Majd a munka során a Prométheusz parki bazaltkövek kivételével mindenütt szép, új, modern térkövekből készül a burkolat. 

Gyurkovics János elmondta, a jövőben, minden pénteken sajtótájékoztatót tartanak, amikor aktuális helyzetképet adnak a Zöld Város program megvalósításáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában