Adományozás

2023.07.13. 16:57

Ajándékot vitt az egyik leggazdagabb magyar a szekszárdi Esőmanóknak

Szekszárdon járt az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó, Bárány László abból az alkalomból, hogy kétmillió forinttal támogatta egy jótékonysági árverésen az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületet.

Mauthner Ilona

Heiman Zoltán szekszárdi borász a tiszteletére megrendezett Borászok Borásza gálaesten három bort bocsátott jótékonysági árverésre az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület javára. A három borból kettő esetében Bárány László – akit hazánk egyik leggazdagabb embereként tartanak számon – adta a nyertes licitet. Az egyik borért 500 ezer, a másikért 1,5 millió forintot fizetett. Cserébe az volt a kívánsága, hogy megismerhesse személyesen is az Esőmanók szervezetét. 

Fotó: Makovics Kornél

A találkozóra csütörtökön kora délután került sor Szekszárdon, abban a lakásban, ahová az egyesület be van jegyezve. Az eseményre természetesen meghívták Heimann Zoltánt és feleségét is, valamint Vitéz Attilát, a Borászok Borásza gála szervezőjét, illetve az egyesület elnökét, Pausch Erzsébetet és Vizdár-Lőczi Gizella elnökségi tagot.

Bárány László és felesége, Zsuzsa asszony két ajándékot is hozott magával két fiatalnak, Annának és Péternek, akik autisták, és szintén részt vettek a találkozón.

Vizdár-Lőczi Gizella az egyesület alapításáról, napi feladataikról, az autizmussal élő családok gondjairól beszélt, és megköszönte azt a nagylelkű adományt, amit a Bárány család révén kapott az egyesület. Mint mondta, az adományokból tartják fenn a már említett lakást, ahol az autizmusban érintett családok találkozhatnak egymással, valamint a támogatásokból táborokat, rendezvényeket, játékos kikapcsolódásokat is szerveznek.

Bárány László megköszönte a családias légkört, mellyel fogadták őket. Mint mondta, sokat utaztak azért – Debrecenben él a család –, hogy megismerjék az Esőmanókat. Már az elnevezést is kedvesnek találta, hiszen a mesékben a manók mindig a jókat segítik. Számára fontos volt, hogy megértse, mitől tud jól működni egy ilyen egyesület, ezért is utazott Szekszárdra. 

A saját cégeiről, a Master Good Kft.-ről, és a Sága Food Kft.-ről is mondott néhány gondolatot. Ezek 3400 embernek adnak munkát és köztük is vannak segítségre szoruló családok. Cégcsoportjuk mindig ügyelt arra, kiket és hogyan lehet segíteni, s ezen célokra több anyagi forrást is biztosítanak, az egyik a Bárány család a családokért elnevezésű alapítvány, mely százmillió forintos kerettel rendelkezik éves szinten.

Heimann Zoltán is megköszönte a lehetőséget, hogy megismerhették az Esőmanók munkáját, és köszönetet mondott Bárány Lászlónak a nagylelkű adományért.

A Bárány Lászlóval készített exkluzív interjú írott és podcast változatát hamarosan elolvashatják és meghallgathatják itt, a TEOL.hu hírportálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában