Pedagógusakadémia

2023.07.15. 10:21

Az összhang, a nyugalom és a bizalom a kulcs

A nyári evangélikus pedagógusakadémia helyszíne volt nemrégiben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Révészné Hanol Erzsébet

A gálaesten a bonyhádi evangélikus iskola tanulói és tanárai léptek fel.

Fotó: Evangelikus.hu

Az iskolában az evangélikus nevelési-oktatási intézményekből érkezett pedagógusokat látták vendégül. Az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) által szervezett, nagy múltú rendezvényre ez alkalommal közel kétszázötven óvodapedagógus, tanító, általános és középiskolai tanár, intézményvezető érkezett – írják az Evangelikus.hu oldalon.

Beszámolójukból kiderül, hogy nyitóáhítatában Aradi András, a Tolna-Baranyai Egyházmegye esperese több zsoltárvers és azok parafrázisa alapján a találkozásokról elmélkedett, majd Majorosné Lasányi Ágnes, az EPSZTI igazgatója köszöntötte az akadémia résztvevőit.

A nyitónapon plenáris előadások váltották egymást. Este az iskola atlétikai centrumában a Jónás és Jézus című rockoratóriumot adták elő a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákkórusának tagjai, az iskola művésztanárai, dombóvári művészbarátaik és az intézmény iskolalelkésze, Szabó Szilárd.

A pedagógusakadémia második napja Makán Hargita iskolalelkész áhítatával kezdődött, majd kirándulásokban gazdag napi program a töltekezést segítette. A túrákról visszatérve a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban gyűltek össze a résztvevők az evangélikus köznevelés ünnepélyes díjátadó gáláján. A megjelenteket Szemerei János oktatásért felelős püspök köszöntötte.

Beszédében a pedagóguspálya sikerének kulcsát az összhangban, a nyugalomban, az érdeklődésben és a bizalomban jelölte meg. Az elmúlt tanév díjazottjairól – felterjesztések alapján – az evangélikus egyház országos presbitériuma döntött. A gálaesten a bonyhádi evangélikus iskola tanulói és tanárai ének-zenei műsorszámokkal adtak ízelítőt az iskola közösségi életéből és tehetséggondozó tevékenységéből.

A zárónapon módszertani, gyakorlati, ismeretbővítő, attitűderősítő és érzékenyítő előadások közül választhattak a pedagógusok. A találkozót úrvacsorás istentisztelet zárta. A liturgiában Makán Hargita és Schaller Bernadett iskolalelkészek szolgáltak, illetve Szemerei János püspök Pál apostol filippiekhez írott levele alapján hirdette Isten igéjét. Az istentisztelet után a vendéglátó Petőfi-gimnázium igazgatója, Andorka Gábor búcsúzott a résztvevőktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában