Magyar Református Szeretetszolgálat

2023.07.22. 15:07

Gyűjtést szerveznek a viharok által leginkább érintett térségek számára

Országos adománygyűjtést indít a Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye településeit sújtó viharok károsultjainak megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Azt írták, a kánikulát felváltó, nagy erejű viharok komoly károkat okoztak több térségben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden több száz lakóház vált lakhatatlanná a megrongálódott tetőszerkezetek miatt, de Baranya vármegye több településén - köztük Marócsán, Drávafokon, Kákicson és Csányoszrón - is hatalmas károk keletkeztek, lakóépületeket, templomokat rongált meg a vihar - ismertették.

Kiemelték, hogy a gyűjtést a viharok által a leginkább érintett térségek polgármestereivel és lelkipásztoraival egyeztetve hirdetik meg. A beérkező összegből alapítványuk cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárol, hogy mielőbb megkezdődhessen a több száz károsult család otthonának helyreállítása. A gyűjtés nemcsak banki átutalással támogatható, hanem a 1358-as adományvonal hívásával is, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

Javításhoz szükséges eszközöket is fel lehet ajánlani a sellyei katasztrófavédelmi örsön, Nagyecseden pedig a szeretetszolgálat által működtetett Jelenlét Ponton. Az adománygyűjtés mellett a szeretetszolgálat önkéntesek jelentkezését is várja, akik kutató-mentő csoportjuk tagjaival együtt a helyszínen segítenének a megrongálódott tetők azonnali helyreállításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában