Változás

2023.07.03. 14:42

Ideiglenes forgalmi rend lépett életbe a Györkönyi utca végénél

1250 méter hosszan megújul a Györkönyi utca lakóövezeten túli szakasza.

Gazsó Rita

Györkönyi utca felújítás (Képünk illusztráció)

Fotó: Molnár Gyula

Ahogy arról korábban hírt adtunk, az út új burkolatot kap, és ezzel egyidejűleg az útpályát hat méteresre szélesítik.

– A kivitelező arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a pályatest szélesítési munkálatainak jelen szakaszában ideiglenesen félpályás forgalomkorlátozást vezet be a teljes munkaterületen. Ennek során július 3-án hétfőtől időkapcsolt forgalomirányító közlekedési lámpa működik egyrészt a Györkönyi utca lakóövezetének végénél, másrészt a Vácika utca végi cseresznyési elágazónál, hétperces várakozási idővel – írják a Paksi Polgármesteri Hivatal sajtóhírében.

A forgalmi rend visszaállításáról külön tájékoztatást ad majd a kivitelező, addig is kérik a Cseresznyés felé és felől közlekedők türelmét és megértését – szól a tájékoztatás.

Mint ismert, a kivitelező a Cseresznyésbe vezető Györkönyi utca utolsó háza és a már épülő Vácika utca becsatlakozása közötti útszakaszon dolgozik. A projekt a Paks II. beruházáshoz közvetetten kapcsolódó, lakóterületfejlesztésből adódó útfejlesztés.

A mintegy 250 millió forint értékű beruházás teljes egészében kormányzati támogatásból valósul meg. A munkák során a meglévő útpályát hat méter széleségűvé bővítik, ezen a részen pedig új rétegrendet is kap a felület, emellett az útépítés mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldják.

A kivitelező korábban jelezte, megpróbálják az egypályás forgalmat biztosítani, de előfordulhat, hogy rövid ideig szükség lesz teljes útlezárásra, utóbbi esetben előzetesen tájékoztatják a közlekedőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában