Településfejlesztés

2023.07.26. 15:52

Időben elkészül a Palánk felé tartó kerékpárút

Módosult a forgalmi rend Szekszárd északi szélén, ugyanis a Palánki úton építkeznek.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Módosult a forgalmi rend Szekszárd északi szélén, ugyanis a Palánki úton építkeznek. Évekkel ezelőtt a vármegyeszékhely pályázatot nyert Kerékpárosbarát önkormányzat elnevezéssel a Településfejlesztési Operációs Programban, a kerékpározás, mint közlekedési mód elterjedésének érdekében kerékpárutak építésére. Ugyanis a város területi adottsága, szerkezete kedvező a kerékpározás számára.

Az építkezés elkezdődött, és az első ütem befejezése után újabb tervek készültek, majd módosultak, és 2021-ben ezek alapján feltételes közbeszerzési eljárásra került sor. A város megkötötte az építési szerződést, a kerékpárút építése viszont, többek között a Covid miatt nem kezdődött el, majd a háború miatt is jelentősen megnőtt árak okán a kivitelező egy újabb, a korábbinál majdnem másfélszer drágább költségvetést nyújtott be. Emiatt csak idén tavasszal kezdődött meg a második ütem építése.

Most jó ütemben folyik az újvárosi temetőtől kiindulva a Palánk felé tartó kerékpárút építése. Az első 587 méteres szakaszon, a Rákóczi utcai csomóponttól a palánki körforgalomig együtt lesz, elválasztás nélkül a gyalogos és a kerékpárút. A Palánki úton, a következő 735 méteres szakasz első harmadán ugyanígy együtt járnak majd a gyalogosok és a biciklisek, s a folytatás lesz kétirányú kerékpárút a város széléig.

A 314 millió forintos építést egy paksi cég, a R.E.D-Hungary Kft. végzi, s minden remény megvan, hogy a szeptember végi határidőre befejezik a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában