Otthonteremtési támogatás

2023.07.15. 10:27

Itt lesz elérhető jövőre is vármegyénkben a falusi CSOK

Pár napja, július 11-én megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete a kistelepüléseken nyújtható otthonteremtési támogatásokról, melynek melléklete tartalmazza a települések listáját, ahol jövő évtől igényelhető a falusi csok.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció.

Forrás: Shuttertock

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június 22-én jelentette be a kormány döntését a családtámogatások változtatásáról a Kormányinfón, mely legfőképpen a babaváró támogatást és a CSOK-konstrukciót, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezményt érinti. A bejelentés szerint idei év végén megszűnik a "városi" CSOK, a babaváró támogatás és a falusi csok kondíciói pedig jövő évtől megváltoznak. 

Mivel a "városi" CSOK megszűnik, sok család számára lehet fontos a jövőben, mely településeken érhető még el a támogatás.

 A falusi csokos települések listája Tolna vármegyében: Alsónána, Alsónyék, Aparhant, Attala, Báta, Bátaapáti, Belecska, Bikács, Bogyiszló, Bonyhádvarasd, Bölcske
Cikó, Csibrák, Csikóstőttős, Dalmand, Decs, Diósberény, Döbrököz, Dunaszentgyörgy, Dúzs, Értény, Fácánkert, Fadd, Felsőnána, Felsőnyék, Fürged, Gerjen, Grábóc, Gyönk, Györe, Györköny, Gyulaj, Harc, Hőgyész, Iregszemcse, Izmény, Jágónak, Kajdacs, Kakasd, Kalaznó, Kapospula, Keszőhidegkút, Kéty, Kisdorog, Kismányok, Kistormás, Kisvejke, Kisszékely, Kocsola, Koppányszántó, Kölesd, Kurd, Lápafő, Lengyel, Madocsa, Magyarkeszi, Medina, Miszla, Mórágy, Mőcsény, 
Mucsfa, Mucsi, Murga, Nagydorog, Nagykónyi, Nagymányok, Nagyszékely, Nagyszokoly, Nagyvejke, Nak, Németkér, Ozora, Őcsény, Pálfa, Pári, Pincehely, Pörböly, Pusztahencse, Regöly, Sárpilis, Sárszentlőrinc, Simontornya, Sióagárd, Szakadát, Szakály, Szakcs, Szálka, Szárazd, Szedres, Tengelic, Tevel, Tolnanémedi, Udvari, Újireg, Váralja, Várdomb, Várong, Varsád, Závod, Zomba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában