Teol.hu videó

2023.07.31. 07:00

Jó hangulatból most sem volt hiány a madocsai falunapon (Videó)

Immár 25. alkalommal rendezték meg a Madocsai Falunapot. A kétnapos eseményre neves fellépők is érkeztek, többek mellett Rudán Joe, Bereczki Zoltán és Nagy Bogi is megfordult a falunap színpadán.

Gazsó Rita

Jó hangulatból most sem volt hiány

Fotó: Molnár Gyula

Minden évben hagyományosan ilyenkor nyáron tartjuk meg a Madocsai Falunapot, amely ezúttal is elsősorban a jó barátságok ápolásáról, az összetartozás megéléséről és a hagyományok őrzéséről szólt – mondta a kétnapos programról a település polgármestere, Baksa Ferenc, aki szerint a rendezvény ezúttal is remekül sikerült.

Péntek délután motorsimogatóval kezdődött a mulatság, madocsai motorosok részvételével. A Faluház kistermében egész délután véradásra várták a résztvevőket, ahová szép számmal érkeztek a segíteni vágyók. Kora este az Ifjúsági Házban kiállítás nyílt Bacsné Székely Sára festőművész munkáiból, amelynek megnyitóját a Madocsai Nyugdíjas Klub műsora színestette.

Az este közismert vendége Rudán Joe volt, aki ezúttal akusztikus műsorral kedveskedett a rockrajongóknak, akik nagy számban érkeztek a koncertre. A műsor hangulatfelelőse a Walking Mama Blues & Rock Zenekar volt, akik a tervezett koncertidőt túlszárnyalva, egészen éjfélig játszottak. Szemmel láthatólag a fellépők és a résztvevők is egyaránt jól érzeték magukat.

Másnap már kora reggel folytatódott a falunap: 8 órától 24 induló csapattal elrajtolt a halászléfőzőverseny, amelynek hangulata többek szerint a régi madocsai falunapokat idézte. – Fogyott minden rendesen, nem csak a szóda – számolt be egy résztvevő. Időközben a színpadon is elkezdődtek a programok, elsőként a Csurgó Zenekar szórakoztatta a kisgyermekes családokat, az együttest a Madocsai Református Általános Iskola kórusa követette, majd az ebéd következett.

Ebéd után a díszpolgári cím átadására gyűltek össze a madocsaiak, amelyre csordultig megtelt a rendezvénysátor. Elsőként Gelencsérné Tolnai Klára néhai polgármesternek adományoztak posztumusz díszpolgári címet. Ezt követően Seregi Istvánnak, a madocsai hagyományőrzésben élen járó kiváló néptáncosnak adták át a díszpolgári oklevelet, aki hétéves kora óta néptáncol, a Népművészet Mestere, aktív nyugdíjas, a helyi hagyományőrző programok állandó résztvevője a feleségével együtt. 

Ezt követte a halászléfőző verseny eredményhirdetése. A hatfős zsűri elnöke Mari János volt, a bírálók között itt volt a tavalyi első helyezett, Kovács Réka is. A legjobb halászléért járó elismerést ezúttal Újhelyi Szabolcs nyerte el, a második helyezett Pécsi Gergő, a harmadik pedig Hollernés Scheidl Margó lett. Az ítészek több különdíjat is átadtak, így például kitartásukért elismerték a nyugdíjasokat, de vicces kategóriákban is osztottak díjat, így például a legsósabb halászléért.

Az átadók után a Györkönyi Pincehegyi Cimborák érkeztek egy vidám műsorral, majd a jelenlévők Kuti Jana népi iparművész munkáiból láthattak divatbemutatót. A kora esti órákban a madocsai néptáncosok felnőtt és utánpótlás csoportja vette birtokba a színpadot, Császárné Borzavári Róza vezényletével. Hatalmas tömeg volt kíváncsi az esti sztárvendégek fellépésére. Nagy Bogi, majd Bereczki Zoltán műsorát csaknem ezren nézték végig. Közülük nagy számban maradtak az utcabálra is, ahol a hangulatról a Szamaras Zenekar gondoskodott, akik hajnali 4-ig játszották a talpalávalót a szabad téren.

A jelenlévőket a két nap folyamán számtalan kísérőprogram is várta: a kicsiket egyebek mellett ugrálóvár, csillámtetoválás, vándorjátszótér, a nagyobbakat motorszimulátor, rendőrségi-, mentőszolgálati, tűzoltó bemutató. A falunapon meg lehetett kóstolni Madocsa Község borát is – Bacs Sándor fekete leányka szőlőből készített ritkaságát, Bánóczki Attila chavignonból készült fehérborát, valamint Bacs Sándor és Csapó András rozéját – amelynek szintén most volt a címátadója.

A minőségi nedűket kedvelők Laposa József, a madocsai kötődésű neves borász italát is megízlelhették, aki a Laposa Birtok több karton borát küldte el megkóstolni a madocsaiaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában