Szelektív hulladék

2023.07.07. 19:30

Jövő héten folytatódik az elmaradt kukacsere

A jövő heti szelektív hulladék-ürítés időpontjával egy időben cserélik majd ki azokban az utcákban a hulladékgyűjtő edényeket, ahol korábban elmaradt – tájékoztatta a TelePaksot Mezősi Árpád, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője.

Gazsó Rita

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Ahogy korábban megírtuk, megkezdődött a szelektív hulladékgyűjtők cseréje Pakson és a környező településeken, ahol összesen mintegy 25 ezer edényt cserélnek majd újra ingyenesen, ebből a városban hatezret a családi házas övezetekben és a lakótelepen. A Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. (PHG Kft.) korábban arról tájékoztatott, hogy a városban a lakosság hetven százaléka megkapta már az új kukákat, és június végén zárul a csereprogram. 

Mezősi Árpád csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, az utóbbi időben több észrevétel érkezett hozzá a szelektív hulladékgyűjtők cseréjével kapcsolatban. Legtöbben azt jelezték, hogy még nem kapták meg az új gyűjtőt. Ez a helyzet például a Domb utcában, a Szent István téren, a Duna utcában, a Keskeny, a Csónak és a Halász utcákban vagy a dunakömlődi Radnóti utcában. Az önkormányzati képviselő megoldást keresve felvette a kapcsolatot a Vertikal Zrt-vel és a PHG Nonprofit Kft-vel. 

– Az a megállapodás született, hogy nem kell mindenkinek egyesével kivinni a hulladékgazdálkodó telephelyére az edényt, hiszen sokan jármű hiányában nem is tudnák ezt megoldani. Ehelyett jövő hétfőtől, a szelektív hulladékgyűjtéssel egy időben az érintett háztartásoknál is megejtik majd a kukacserét –  ismertette a fejleményeket az önkormányzati képviselő.

A PHG Kft. kérése, hogy a szállítás napján reggel 6 órára mindenki tegye ki a szelektív kukát a ház elé. Azért ilyen korán, mivel a szolgáltató jelenleg pontosan még nem tudja megmondani, milyen időpontban érnek oda a munkatársai. 

– Ha valamilyen oknál fogva a jövőheti szelektív gyűjtéskor nem történne meg a kukacsere, hiszen bármi közbejöhet, akkor a szokásos menetrend szerint két héttel később helyezzék ki az edényeiket, akkor már biztosan lezajlik a csere – jelezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában