Főzőverseny

2023.07.30. 15:43

Kiderült, ki nyerte el a Tamási Bográcsmestere címet

Családias hangulatban, finom falatokkal és kellemes időben töltötték el idén a helyiek a Tamási Bográcsmestere Főzőversenyt szombaton, amit huszonharmadik alkalommal rendeztek meg, és amelynek idén is a város rendezvénytere adott otthont.

Gazsó Rita
A polgármester is indult a főzőversenyen, idén körmös csülkös pörköltet készített (beküldött kép)

Kellemes nyári délután, finom ételek, jó társaság, baráti közösségek, rég nem látott ismerősök, színpadi műsor, koncert, remek hangulatú retro disco, napsütés, jó hangulat – röviden, dióhéjban így foglalható össze a Tamási Művelődési Központ szervezésében megrendezett XXIII. Tamási Bográcsmestere Főzőverseny, melyen több korosztály is jól érezte magát. 

Igazi városi, közösségi együttlét volt ez a nap, a megszokott módon baráti körök, családok, munkahelyi társaságok, civil szervezetek vettek részt rajta, egyes csapatok már hosszú évek, akár évtizedek óta. A rendezvény gerincét ezúttal is a főzőverseny adta, amelyen tizenhat csapat indult, a nevezés feltétele szerint kizárólag bográcsos ételekkel.

A Tamási Rendezvénytéren felállított bográcsok alatt 15 órától lobbant fel a láng. Az étkek paletája ezúttal is színes volt: akadt közöttük vadból, szárnyasból, birkából és sertésből készített finomság, pörkölt, bab- és káposztás étel is.

A „Tamási Bográcsmestere” versenyhez, ahogy megszokhattuk, egy közösségi kiállítás is kapcsolódott. Idén klasszikus fűszertartókból állították össze a szervezők azt a gyűjteményt, amely a programot követően is megtekinthető, egészen augusztus 20-ig a művelődési központ folyosógalériáján. 

A város talán „legtamásibb" rendezvényét a főzőverseny mellett különböző kulturális programok színesítették: a Dance Fitness csoport műsorát a délután folyamán a Pántlika néptánc együttes fellépése követte, majd a Medinai Tamburazenekar adott koncertet, a főzőverseny eredményhirdetése után pedig egy retro diszkó zárta az estet és egyben a programot.

A főzőversenyen háromtagú zsűri bírálta el az elkészült finomságokat. A zsűri elnöke ezúttal is Jakab Jánosné, helyi mesterszakács volt, idei vendég tag volt a szekszárdi mesterszakács, Hegedűs Tamás. A bírálóbizottság harmadik tagja hagyományosan Germán Károlyné, a Tamási Szakképzőközpont igazgatóhelyettese, szakoktatója volt.

Az ítészek döntése alapján az első helyet, azaz a Tamási Bográcsmestere címet Horváth Gábor nyerte el egy úgynevezett régimódi töltött káposztával. A második helyezett Kónya Miklós lett, aki babgulyást készített marhanyakkal és lábszárral. A harmadik helyezésért járó díjat a Pataki Busz Kft. csapata vehette át marhalábszár pörköltjéért.

Különdíjat is kiosztott a zsűri, amely Wurtzen testvérváros csapatát illette, akik egy igazi német ételt, szász köményes húst főztek savanyú káposztával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában