Az öreg Remete

2023.07.31. 17:00

Megitatják a szomjas berkenyét

Már nem szomjúhozik a Szekszárdi Remete Berkenye!

Szeri Árpád
Szollár Zoltán éppen itatja a Szekszárdi Remete Berkenyét (Beküldött fotó)

Igaz, a közelmúltban még ennek az ellenkezőjét nyugtázta Szollár Zoltán és csapata a helyszínen tartott forgatáson. Magyarán, a különleges, 250-300 évesre becsült, az  Év Fája versenyre benevezett növényhez nem jutott el az éltető víz. Pontosan nem tudni, miért nem, lehetséges, hogy a Kápolna felújításánál került akadály a folyadék utánpótlást biztosító ér útjába. 

A Szekszárdi Fősővárosi Kör vezetője mindenesetre nem sokáig töprengett ezen a gondon, hanem azonnal megtette a szükséges lépéseket.

– Nem volt kérdés, összefogunk és a nyár hátralevő részében megoldjuk a locsolást, a fa tövéhez csepegtetjük a hűsítő vizet – jelentette ki. – Nagy köszönet illeti segítőimet, Horváth Gábor kitányérozta a fa tövét és hozott egy nagyméretű tartályt, Barta Gábor húsz méter hosszú slagot adott, a vizet és annak szállítását pedig a város biztosította, kollégáimmal együtt.

Voltaképpen nekem csak koordinálni kellett ezt a segítő készséget. Miután ilyen gyorsan és hatékonyan megoldódott a víz utánpótlás, immár újult erővel hangozhat fel a biztatás: Hajrá Remete Berkenye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában