Közösségi munka

2023.07.15. 14:13

Nagy értékű adományt vehetett át a dombóvári gimnázium

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szuverén Máltai Lovagrend közös akciójában közel 10 millió forint összegű adomány érkezett a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium részére, a hét osztályra elegendő iskolabútort szállító kamion a napokban érkezett meg Dombóvárra.

Varga Szilvia

Közel 10 millió forint összegű adomány érkezett a a gimnázium részére.

Fotó: Varga Szilvia

Tizenkét éve működik együtt a dombóvári gimnázium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió Egyházaskozári csoportja. Puskás Antal kistérségi csoportvezető kiemelte, hogy a hosszú évek során rengeteg segítséget kaptak az iskolától, számos akcióban, gyűjtésben vállaltak aktív szerepet a diákok a közösségi munka keretében.

Februárban kért segítséget az iskola nevében a helyettes vezető és indult el a szervezés a régi, kényelmetlen padok és asztalok cseréjével kapcsolatban. Puskás Antal, a Szuverén Máltai Lovagrend nyugalmazott nagykövetéhez, Ugron Imréhez fordult, aki rögtön az ügy mellé állt és pár hónap alatt megtalálták a megoldást.

Németországból érkezett az adomány, egy iskolából hoztak el új és jó állapotú használt bútorokat közel tízmillió forint értékben. Dr. Szabó Péter Gyula, Dombóvár jegyzője és Horváth Józsefné önkormányzati képviselő, a Humán Bizottság elnöke személyesen köszönték meg Ugron Imrének és Puskás Antalnak a fáradozást, a nagy értékű támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában