Teol.hu videó

2023.07.11. 16:15

Nagy hangsúlyt fektet a tábor szervezője a horgász utánpótlás nevelésére (videó)

Nyolcadik alkalommal szervezett a Sióvölgye Horgász Egyesület az iskolás korosztályú tagjainak horgásztábort. A huszonegy kishorgászról mesélt lapunknak a tábor szervezője és az egyesület vezetője, Pesti Gyuláné, Ica néni.

Farkas Eszter

Nyolcadik alkalommal szervezték mag a horgásztábort.

Fotó: Makovics Kornél

Ica néni szívvel-lélekkel szervezi immár nyolcadik éve a nyári horgásztábort a Sióvölgye Horgász Egyesület hét-tizennégy éves tagjainak.

– Természetesen az egyesület tagjai vesznek részt ilyenkor nyáron a horgásztáborban. Idén huszonegy gyerek jött el, és bár egyesületi tagokról beszélünk, jöttek Bátaszékről, Bogyiszlóról, Bonyhádról, Harcról, Sióagárdról és még Maglódról is – utóbbi a kisunokám – mesélte a szervező. A tábor hétfőtől péntekig zajlik, és a célja a kikapcsolódáson kívül, hogy a kis horgászok a sport csínját-bínját elsajátítsák. 

A szervező lapunknak elmondta, a gyerekek a táborban megtanulják tisztelni a természetet, és alapvető ismereteket is szereznek.

– Rögtön az első nap az alapvető fogalmakkal és szabályokkal ismerkedtünk. Teljesen az alapoktól kezdve, ami a horgászbot használatát, a csalikat, a horog típusokat, a horgászat szabályait és etikáját mind magába foglalta. A gyerekeket rávezetjük, hogy a horgászat nem csak a halak fogásáról szól. Ezenfelül a tábor utolsó napján a tavalyihoz hasonlóan idén is horgászvizsgát tehetnek majd a tábor résztvevői a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (MOHOSZ) hála. A gyerekeken kívül három anyuka is vizsgázik ezen az alkalmon. 

A családokat, apukákat, nagyszülőket és anyukákat is ki tudják csábítani erre a közel egyhetes programra a Sárvíz és a Sió összefolyásához. Ica néni elmondta, ez is egy remek alkalom, ahogy az éves versenyeik is, hogy kicsit közelebb hozza egymáshoz a családok tagjait.

– Általában mind a három unokámat ki tudom hozni ide a táborba, és ilyenkor egész nap együtt pecázhatunk – válaszolta kérdésünkre Kásler Antal, aki a mostani táborba két unokáját is magával hozta. Az unokám, Ádám már öt éves kora óta jár a táborba például. Ilyenkor végre hasznosan töltik a gyerekek az idejüket, ebben a gyönyörű környezetben és nem a négy fal közé vannak egész nap zárva.

A tábort a MOHOSZ pályázatából és a helyi német önkormányzat támogatásával szervezték meg. Az idei évben is pólót és emlékplakettet kapnak ajándékba a táborozók.

– Idén jöttem először a táborba apukám javaslatára. Egyébként már hosszú évek óta járok vele pecázni ide a Sióra. Az eddigi legnagyobb fogásom egy hat és fél kilós ponty volt. Ma még nem fogtunk semmit, de estére vagy legkésőbb holnapra biztos vagyok benne, hogy megjön a halam – mondta a tizennégy éves Finta Dani.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában