Városszépítés

2023.07.05. 13:33

Óriási munka kezdődik meg Szekszárd központjában

Egy héttel a munkaterület átadása után megkezdődnek a Zöld Város program kivitelezési munkái Szekszárdon – írta közösségi oldalán Máté Péter, a szekszárdi Fidesz frakcióvezetője.

Teol.hu

Hétfőn (július 10-én – a szerk.) átadjuk a munkaterületet, 17-én pedig a gépek is elkezdenek dolgozni – fogalmazott Facebook oldalán Máté Péter. 

Fotó: Facebook/Máté Péter

Mint azt megírtuk, az 1 milliárd 277 millió forintos beruházást négy hónap alatt be kell fejezni. A városközpont négy részén folyik majd a munka. Egyik a Liszt Ferenc tér, ahol a burkolatok és a zöld területek teljes egészében megújulnak. A második a Liszt Ferenc tér és a Luther tér közötti terület, a Prométheusz park valamint a 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közti rész, ahol a burkolatokat cserélik, a zöldfelületeket megújítják és növelik, játszóteret építenek és a Prométheusz park szökőkútját is felújítják. 

A harmadik terület a Luther tér, ahol a jelenlegi burkolat helyén új sétány, térburkolat, zöld felület, s több térbútor is lesz. S végül a negyedik hely a Wosinsky és a Kölcsey lakótelep közötti terület, ahol a járdát és a burkolatokat cserélik, a zöldfelületet felújítják, ezek mellett új fitneszpark létesül, megújul, bővül két játszótér és a sportpálya is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában