Felvételi

2023.07.27. 16:53

Rekordot döntött a KPVK

Rekordot döntöttünk, mondta dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, ugyanis a szekszárdi központú karon az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt az elmúlt évhez képest a felvett hallgatók száma.

Szepesi László

A szekszárdi központú karon az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt a felvett hallgatók száma

Forrás: MW

Itt majd négyszázan kezdhetik meg szeptemberben egyetemi tanulmányaikat, ugyanis szerdán este 387 leendő hallgató kapta meg az erről szóló SMS-t, s még hátra van a pótfelvételi.

A professzor elmondta, a kiemelkedő eredményt az új alap- és mesterszakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érték el. A hallgatók többsége a kar pécsi és szekszárdi képzőhelyein meghirdetett pedagógusképzési szakjain kezdi meg tanulmányait, de az agár, társadalomtudományi és a művészetközvetítési szakok iránti érdeklődés is kimagasló volt.

Örvendetes, folytatta, hogy legtöbben a pedagógusképzésre jelentkeztek, elsősorban a gyógypedagógus, tanító, óvodapedagógus szakokra. Beszélt arról is, hogy nagyon sok a tehetséges fiatal, legtöbbjüknek a korábbi évekénél magasabbra állított pontszámoknál sokkal több pontja volt.

A pótfelvételivel kapcsolatos tudnivalókat a jelentkezők a kar internetes oldalán, a kpvk.pte.hu címen találhatják majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában