Fergeteges

2023.07.31. 17:30

Sikerrel folytatódott a földvári PARTI Fesztivál

Tavaly kísérleti jelleggel, ingyenesen rendezték meg Dunaföldváron a PARTI Fesztivált, amelyre már az első alkalommal több ezren voltak kíváncsiak. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, idén üzleti alapon szervezik meg a bulit. Az érdeklődés a szervezőket igazolta: közel kétezerötszázan fordultak meg pénteken és szombaton este a Duna-parton megtartott PARTI Fesztiválon, ahol fellépett egyebek mellett a Belga, a Nemazalány és Bruno X Spacc.

Gazsó Rita

A rendezvény csúcs napja a szombati volt, amelyre kétezren érkeztek

Fotó: Molnár Gyula

A PARTI Fesztiválnak az elmúlt hétvégén második alkalommal adott otthont Dunaföldvár, a rendezvény csúcs napja a szombati volt, amelyre kétezren érkeztek, sokan közülük mindkét napra jegyet váltottak – tudtuk meg a szervezőktől. Pénteken a kisebb formációk is szép sikert arattak, mint a Lil Frakk, akik országosan is egyre ismertebbek, de igazán nagy közönséget a Belga koncertje vonzott, akik nem igen jártak még a környékben és fantasztikus hangulatot varázsoltak a nagyszínpadra.

Szombaton a Bruno X Spacc és a Nemazalány volt az igazi húzónév, de DJ Strongi és a Katapult DJ formáció is igazi hangzás- és látványbeli különlegességet nyújtott. Utóbbi a konfetti- és füstágyútól a világító csövekig, labdákig számtalan látványosságot felvonultatott, az estet pedig a kis színpadon egy igazi régi nagy név, DJ Budai fellépése zárta. 

A szervezők helyi, környékbeli lemezlovasoknak is fellépési lehetőséget adtak: pénteken egy dunaföldvári, szombaton pedig egy solti DJ játszott a nagyérdeműnek. A házigazdák a vendéglátás tekintetében is igyekeztek a helyi erőforrásra építeni, az italokat a Sűrű és a Kelemen borászat, az ételeket pedig két dunaföldvári étterem, a Rakpart és a Kele Csárda & Fácán Étterem biztosította. A kétnapos fesztivál kínálatát kísérőprogramok is színesítették.

Izgalmas játékokkal és nyereményekkel kitelepült a Szegedi Tudományegyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, valamint a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség. Az Atomenergetikai Múzeum standjánál a kiterjesztett valósággal ismerkedhettek a fiatalok, akiket újdonságként egy jósnő is fogadott.

– Az idei PARTI Fesztivál belépős volt, de a tavalyi rendezvény tapasztalata alapján és az újonnan felmerült pluszköltségek miatt másként nem lehetett megtartani. Ilyen volt például a növekvő színpadtechnika vagy a fellépők díja, amely a KATA-s adózás megszűnése okán csaknem duplájára emelkedett – mondta el Kiss Lajos Csaba főszervező.

A dunaföldvári önkormányzat Oktatási- Kulturális- Egészségügyi-, Szociális- Ifjúsági és Sport bizottságának elnöke szerint a belépődíj bevezetése természetesen megszűrte a közönséget, ennek ellenére igen sokan látogattak el a fesztiválra, nemcsak helyiek, de a közeli településekről, városokból is. Hozzátette: az eseményt így sem sikerült volna megrendezni támogatók nélkül, akik közül a környékbeli nagyobb üzemeket, gyárakat, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-t és sok kisebb vállalkozást említette. 

– A város anyagi lehetőségeihez képest pozitív volt az idei mérleg. Új tapasztalatokat sikerült szereznünk, mindenképpen jó, hogy ennyi fiatalt vonzott a program, akik jókat buliztak, beszélgettek. Volt aki Bölcskéről, Madocsáról, Előszállásról vagy éppen Dunaújvárosból jött, így például Hankook Tire-nál dolgozó dél-koreaiak is részt vettek a fesztiválon – számolt be a tapasztalatokról Kiss Lajos Csaba.

Mint mondta, a PARTI Fesztivál elsősorban a fiataloknak szól, de igyekeznek a többi korosztály számára is vonzóvá tenni a programot, ígéretük szerint jövőre tovább tökéletesítik majd a bulit. A kulturális bizottság elnöke lokálpatriótaként fontosnak tartja, hogy a helyi fiataloknak ilyen kikapcsolódási lehetőségük is legyen, amely élhetőbbé, vonzóbbá teszi a települést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában