Jubileum

2023.08.06. 17:03

A kalocsai érsek mond misét a 250 éves tolnai templomban

A tolnai Nagyboldogasszony-templom 250 éves. A kőbe vésett évszám (1773) a bejárat fölött látható. Megemlékezést augusztus 12-én tart az egyházközség. A helyi plébános, Ravasz Csaba, a kalocsai érseket, Bábel Balázst hívta meg az ünnepi szentmise megtartására, ami 10,30-kor kezdődik. Az érsek megáldja a közelmúltban felújított (újra aranyozott) mellékoltárokat.

Wessely Gábor

Egy kiállítást is láthatnak majd az érdeklődők. A templomban kirakott paravánokra a régi egyházi élet fotói kerülnek, nagyjából az 1930 és 1960 közötti időszakból. (A városi könyvtár fotóarchívumának anyagából Link Judit könyvtáros válogatott.)

Bábel Balázs kalocsai érsek. Fotó: Wessely G.

Részt vesznek a misén azok a gyerekek is, akik aznap indulnak zarándoklatra. Innen visznek lelki útravalót. Kísérőtanáruk most is Dobainé Pintér Mária lesz, akik évről-évre megszervezi ezt a programot. Felső tagozatos általános iskolások és gimnazisták járják végig most a Tata és Esztergom közötti, 85 kilométeres távot, egy hét alatt. Baranyából is csatlakozókkal együtt, összesen 24-en lesznek ebben a csoportban, öt felnőtt kísérővel. A céljuk: legyőzni a testi fáradtságot, meglátni a természet szépségeit, segíteni egymást, kulturáltan kommunikálni és hallgatni, meghallgatni, lelki élményekre szert tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában