Teol.hu videó

2023.08.31. 16:00

A szekszárdi bíróság környékén folytatódnak a Zöld Város munkálatai (videó)

Gyurkovics János, a város alpolgármestere, Máté Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője és Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. ügyvezető igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Zöld Város program munkálatainak aktuális állapotáról, a következő hét feladatairól csütörtökön Szekszárdon, a Szent István téren.

Gazsó Rita

A kivitelezésre tervezett négy hónapon belül elkészülhet a munka

Fotó: Mártonfai Dénes

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere arról számolt be, hogy a kivitelezés változatlanul a terveknek megfelelően halad. A tájékoztató helyszínéül szolgáló, I. világháborús emlékmű környékének területén már befejeződött a térkövezés, és megkezdődtek a földmunkák a zöldítés előkészítéséhez.

– A Liszt Ferenc téren a nagyobb területek térkövezése megtörtént, most az apróbb finomítások következnek, hamarosan megkezdődhet a bíróság környéki terület burkolatának felbontása és újraburkolása is – mondta az alpolgármester. 

A múlt héten az ott folyó munkák miatt ideiglenesen áthelyezték a Szent István téri buszmegállókat, jelenleg a terület gyors helyreállítása folyik annak érdekében, hogy minél előbb a megszokott helyen használhassák a helyiek. A Luther téren megkezdődött a térkövezés, a Babits kulturális központ előtti rész – kisebb feladatoktól eltekintve – nagyjából elkészült, a Prométheusz Parkban a szökőkút gépészeti munkái és a járdák kialakítása zajlik és lassan eljutnak a 160 lakásos ház mögötti Wosinsky és Kölcsey lakótelephez is.

Az alpolgármester úgy fogalmazott, bíznak benne, hogy az időjárás lehetővé teszi a felújítás folytatását és ütemesen tud haladni a fejlesztés. Gyurkovics János továbbra is az itt élők türelmét kérte, főként azért, mivel a jelenlegi feladatok jelentős porral járnak.

– Igyekszünk mindent megtenni, hogy minél kevesebb problémát okozzunk. Mindent elkövetünk annak érdekében is, hogy a határidőre minden elkészüljön – jelezte.

Máté Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője a Szent István téren folyó munkákat összegezve gördülékenynek nevezte, kiemelve, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem kellett hozzá lezárni a teret. A részletekről azt mondta, a térkövek lehelyezése a legtöbb helyen megtörtént és folyamatban van a Kölcsey lakótelep játszótéri eszközeinek kihelyezése is. A kivitelező cég a nagy meleg ellenére nagyon jól haladt, így a frakcióvezető szerint a kivitelezésre tervezett négy hónapon belül elkészül a munka.

Hámori Szabolcs, a kivitelező társaság ügyvezetője jelezte, hogy több mint tízezer kő került a helyére, sőt immár a szépészeti és tereprendezési feladatokba is belekezdtek. A munkákat a sétányon az itt élők is nyomon követhetik, mint az utóbbi napokban tapasztalhatják, a Liszt téren több részt vissza tudtak adni a gyalogosforgalom számára.

Itt a jövő héten további korlátozás nem várható, a bíróság körül folytatódik a kivitelezés, amely több ütemben, hetekig tart majd és okozhat kisebb kellemetlenségeket, de mint említette, a parkolást nem érintik a munkák és az épület aljában működő üzletek is folyamatosan megközelíthetőek maradnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában