Zöld Város program

2023.08.25. 14:00

Továbbra is jól halad a munka Szekszárd belvárosában

Július közepén kezdődött a Szekszárd központját szebbé, zöldebbé tevő több hónapos munka. Azóta minden pénteken helyszíni sajtótájékoztatón számolnak be a végzett munkáról.

Szepesi László

Domokos István építésvezető (balra) és Gyurkovics János alpolgármester tájékoztatott az építkezés aktuális állapotairól (A szerző felvétele)

Kezdetben a bontásról esett szó, utóbb pedig inkább az építésről. A mostani, immár hatodik ilyen tájékoztatón, a Szent István téri sétányon, a Babits Kulturális Központ mellett Gyurkovics János alpolgármester elmondta, mind a négy területen ütemesen, a terveknek megfelelően halad a beruházás. Szólt arról is, hogy az időjárás, amely az előző hetekben is folyamatosan kedvező volt az építkezéshez, de most a nagy hőség próbára tette a dolgozókat. A kánikulában készíteni a burkolatokat jobban igénybe vette az embereket. De hosszabb munkaközi szünetekkel, s elegendő ivóvíz kiosztásával igyekeztek enyhíteni a meleg okozta gondot. 

A jövő hét programjával kapcsolatban elmondta, az Augusz-háznál lévő buszmegállót húsz méterrel keletebbre helyezik át, miután a Liszt tér jelentős részén már lerakták az új térköveket, megkezdik ott is a régi burkolat bontását, s az új készítését. 

Beszélt arról is, hogy a bíróság épületével kapcsolatban is kezd kialakulni a mindenki számára kedvező megoldás. Ott ugyanis az épület alatti átjáró, s az épület körüli egy méter széles sáv nem a városé, s annak átépítése nem szerepel a tervekben, viszont esztétikai, és a vízelvezetés miatt gyakorlati okok is indokolják, hogy az a terület is a program része legyen. A héten – mondta – tárgyalt a Szekszárdi Törvényszék elnökével, s nincs akadálya annak, hogy a jövő héten ott is megkezdődjön az építkezés.

Részt vett a sajtótájékoztatón Domokos István, a Zöld Város programot fővállalkozóként megvalósító sióagárdi HGT Invest Kft. építésvezetője. Arról beszélt ő is, hogy a kánikula ellenére jól halad a munka, dolgoznak emberek, gépek, megnyitnak eddig az építés miatt lezárt területeket, s így az elkészült új burkolaton, rövidebb úton eljutnak céljukhoz a lakók, az üzletekbe a vásárlók.  Az Auchan áruház déli részén is helyükre kerülnek a térkövek, ott is a szokott úton járhatnak-kelhetnek majd a szekszárdiak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában