Zöld Város program

2023.08.28. 13:35

Nem tűnt el, csak arrébb került a Liszt Ferenc téri buszmegálló

A Liszt Ferenc téri buszmegállót néhány méterrel arrébb helyezték, így tovább tudnak haladni a Zöld Város program kivitelezésével – tájékoztatott a közösségi médiában Szekszárd város önkormányzata.

Teol.hu

Fotó: Szekszárd Város Hivatalos Oldala

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

A buszmegállót húsz méterrel keletebbre helyezték át, miután a Liszt tér jelentős részén már lerakták az új térköveket, így megkezdik ott is a régi burkolat bontását, s az új készítését. 

A héten, várhatóan szeptember első napjaiban megnyitják a Liszt tér déli részét is, így az Auchan áruház megközelítése könnyebbé válik. A projekt továbbra is ütemterv szerint halad, a díszburkolatok készülnek. A Szent István tér kulturális központ előtti részén már a végső simítások, tereprendezés zajlik.

A látványtervek a www. szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában