Lakásbérlet

2023.08.03. 20:00

Az albérlet nem olcsó mulatság az egyetemi városokban

El lehet veszni az egyetemi városok lakásbérleti hirdetései között az interneten. Lapunk szemezgetett néhányból. Továbbra is tanácsoljuk, hogy a diákok a szüleikkel forduljanak időben megbízható ingatlanirodához, amely megfelelően tudja koordinálni többek közt a bérleti szerződéseket is. Több havi kauciót általában mindenhol kérnek.

Brunner Mónika

El lehet veszni az egyetemi városok lakásbérleti hirdetései között az interneten. Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Szekszárd Alsóvárosban ötvenhét négyzetméteres, két és fél szobás bútorozatlan, lakást havonta nyolcvanezer forintért lehet bérelni. A rezsiköltség harmincezer forint. A szekszárdi Árok utcában negyvenegy négyzetméteres, egy szobás, földszinti lakás bérleti ára nyolcvanötezer forint havonta. A szekszárdi Alkotmány utcában ötvennégy négyzetméteres, másfél szobás bútorozott, gépesített lakás kilencvenezer forint.

A legdrágábbak között vannak a Szekszárd Felsővárosi részén az újépítésű társasházban található lakások, amelyek ötvenegy és százharmincnyolc négyzetméter közötti területtel rendelkeznek. A bérleti díj havonta háromezerháromszáz forint négyzetméterenként. Ez a legkisebb lakás esetében százhatvannyolcezer-háromszáz forintot jelent.

Budapesten már húszezer forintért bérelhetünk havonta a IV. kerületben egy családi ház egyik tizennyolc négyzetméteres szobáját, rezsidíjra ötezer forintot kérnek. 

Negyvenezer forint egy XIII. kerületi, Kassák Lajos utcában található panellakás hat négyzetméteres szobája, amiben egy heverő található. Diáklányt várnak a másik két szobában lakó két lány mellé, akik tizennyolc-tizenkilenc évesek. A rezsit háromfelé osztják. A fővárosban lehet még találni kiadó szobát közel hetvenezer forint plusz a rezsiköltségért, de ennél jóval drágábban is.

A teljes árú lakásokról már nem is beszélve. Például ha valaki a XIII. kerületben szeretne magának lakást, a Pap Károly utcában bútorozott, negyvenkét négyzetméteres, egy és fél szobást kétszázhúszezer forintért tud kivenni. A közös költség tizennégyezer forint, a fűtés, víz, villany árát fogyasztás alapján számolják. 

Szegeden az általunk fellelt legolcsóbb szoba tíz négyzetméteres, a Retek utcában található és bútorozott. A lakásban van internet, mikrohullámú sütő és mosógép. Az ár rezsivel együtt negyvenezer forint. 

Másfél szobás, főbérlő nélküli, berendezett, felszerelt lakás kisszobáját hirdetik nemdohányzó diáknak a szegedi Szilléri sugárúton. A nagyszobában fiú lakik. A bérleti díj negyvennégyezer forint, amely a rezsit is tartalmazza, kivéve az internet és a tévédíjat. 

Pécsett a legolcsóbb szoba a József Attila utcában található, tizenkét négyzetméter, harmincötezer forint havonta. Három csillagos belvárosi szállodai szobákba is be lehet költözni, például a kétágyas kilencvenezer forint plusz negyvenezer forint rezsidíj egy főnek. A pécsi Bánki Donát úton százezer forintért adnak ki negyven négyzetméteres, egy és fél szobás lakást.

A lakás bútorozott, zöldövezetben, az egyetemektől tizenöt percre található, és csak fiúdiáknak kiadó szeptember hetedikétől. A Jókai utcában egy negyvenegy négyzetméteres, egyszobás lakás pedig százhuszonötezer forintba kerül havonta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában